Erdem Tour Sahibi Mehmet Erdem: Şırnak’a yönelik turlar için ilk adımı attık

Last Updated on 2 Mayıs 2019 by Yaşar Çelik

Şırnak, Silopi’de faaliyet gösteren Erdem Tour’un sahibi Mehmet Erdem, Şırnak’ın tarihi, kültürel zenginliklerini ve doğal güzelliklerini turizme kazandırmak için harekete geçtiklerini açıkladı. Mehmet Erdem, Şırnak’ta turizmin gelişmesi için yapılması gerekenleri ve bölgenin turizm potansiyelini Turizm Günlüğü’ne değerlendirdi.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde faaliyet gösteren Erdem Tour’un sahibi Mehmet Erdem; Şırnak’ı bölge turizmine kazandırmak için bölgeye yönelik tanıtım çalışmalarına destek veren isimlerden biri…

13 – 15 Nisan 2019 tarihlerinde TÜRSAB’ın destekleriyle düzenlenen info gezisi için yaklaşık altı aydır Şırnak ve ilçelerindeki diğer acentalar ve şehrin yöneticileriyle görüşmelerde bulunduklarını belirten Mehmet Erdem; Şırnak’ın sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginlikleri geniş kitlelere duyurmak için tanıtımda böyle bir başlangıç yapmaya karar kıldıklarını söyledi.

Öncelikli amaçlarının tarihte Mezopotamya olarak adlandırılan coğrafyanın önemli bir parçası olan Şırnak’ı Türkiye’ye tanıtmak ve turizm kapsamında ziyaretçileri bölgeye çekmek olduğunu dile getiren Erdem; Şırnak ve ilçelerinde görülmesi gereken birçok tarihi ve kültürel miras olduğunu belirtti.

ŞIRNAK’IN TURİZM POTANSİYELİ

Erdem Tour Genel Müdürü Mehmet Erdem, Şırnak ve ilçelerinde görülmesi gereken yerleri ise şu şekilde sıraladı:

 “İdil ilçesinde Meryem Ana Kilisesi ve Mor Yakup Kilisesi’nin yanı sıra yaklaşık 22-25 tane Süryani kilisesi mevcut. İdil, Süryani değerlerini ve kültürlerini görüp deneyimlemek adına önemli bir destinasyondur. Bunun yanı sıra yine İdil’de Ezidi köyleri de mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır. Bu kapsamda Mağara (Kivex) Köyü öncelikli olarak görülmesi gereken Ezidi köyüdür.  

Cizre’de ise Kırmızı Medrese, Ulu Cami, Mem u Zin Türbesi ve Mir Ebdal Medresesi mutlaka görülmesi gereken noktalardır.  

Silopi, Görümlü’de Beyaz Taş Köprüsü ve Tellioğlu Kasrı vardır. Hesana Köyü’nde, Asurlular döneminden kalan yapılar ve eserler mevcuttur. Bunların yanı sıra Güçlükonak’taki kaplıcalar, sağlık turizmi için önem taşımaktadır.”

“VERDİĞİMİZ EMEKLERİN GERİ DÖNÜŞÜNÜ KISA SÜREDE ALACAĞIZ”

Şırnak’ta kültür, doğa, din ve sağlık turizmine yönelik önemli potansiyelin olduğuna dikkat çeken Mehmet Erdem, “bu potansiyellerin turizme kazandırılması için ilk adımı attıklarını ve bundan sonra da yürütecekleri tanıtım çalışmaları ve projelerle, emeklerinin geri dönüşünü kısa süre içerisinde alacaklarına inandıklarını” söyledi.

İSTANBUL VE ANKARA’DAN ŞIRNAK’A DİREKT UÇUŞLAR

İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerden Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’na direkt uçuşların olduğunu hatırlatan Erdem; Şırnak’ın konaklama tesisleri bakımından da yeterli tesis ve alt yapıya sahip olduğunu ifade etti.

“ŞIRNAK’I ZİYARET EDENLER ŞIRNAK’IN GÖNÜLLÜ TANITIM ELÇİLERİ OLACAK”

Bölgeyi tanıtmanın en etkili yönteminin, Şırnak’a tur düzenlemek olduğunu dile getiren Erdem; “Şırnak’ı ziyaret edenler; ilimizin tarihi, kültürel zenginlikleri ve doğal güzellikleriyle büyüleneceklerdir. Bu kişiler memleketlerine döndükten sonra Şırnak’ın gönüllü tanıtım elçileri haline geleceklerdir. Ben buna inanıyorum” dedi.

ŞIRNAK’A YÖNELİK TUR PROGRAMLARI İÇİN İLK ADIMLAR ATILDI

Info gezisi kapsamında İstanbul’da faaliyet gösteren acentaların temsilcileriyle görüşmelerde bulunduklarını açıklayan Mehmet Erdem; “bu görüşmeler sonrasında acenta temsilcilerinden tur programlarına Şırnak ve ilçelerini de ekleyeceklerinin sözünü aldıklarını ve bundan sonraki süreçte Şırnak’a tur düzenleyecek acentalara yardım ve destek vereceklerini” söyledi.

Sektör temsilcileri Şırnak’ın turizm potansiyelini değerlendirdi