Türkiye toplantı turizmine Hindistan’dan büyük ilgi

Last Updated on 28 Mayıs 2019 by Turizm Günlüğü

Toplantı endüstrisinin Hindistan ayağı son yıllarda tercihini Türkiye’den yana kullanmaya başladı. İstanbul, Antalya ve İzmir tercih ettikleri şehirler arasında yer alıyor. 2019’da Türkiye’nin artan oranda Hintli çalışanı misafir etmesi bekleniyor.

Türkiye’deki toplantı turizmine Hindistan’dan da yoğun ilgi var. Travel News Digest muhabiri Gopanjali Roy’un haberine göre Hindistan’daki Türkiye Turizm Temsilciliği, Hindistan’dan Türkiye’ye seyahat eden MICE gruplarında son aylarda artış olduğunu bildirdi. Nisan ayının son haftasında Türkiye, Hintli bir firmada istihdam edilen 1000 kişilik çalışan grubunu misafir etti. Max Sigorta’dan, Titan ve başka bir büyük grup da Mayıs aynın ilk haftasında karşılandı.

MICE TEMSİLCİLERİNİN İLK DURAĞI İZMİR OLDU

Küratörlüğünün büyük bir dikkatle yürütüldüğü fam trip grubu ilk ziyaretini İzmir’e gerçekleştirdi. Bölgedeki otelleri, tarihi ve turistik mekânları gezen grup, yöresel lezzetlerin de tadına baktı. İzmir’den sonra yönünü Antalya’ya çeviren grup Belek’teki otelleri ziyaret edip bilgi aldı. Turlarının İstanbul ayağında B2B toplantılarının gerçekleştirildiği en iyi otelleri gezen fam trip grubu kültürel bir tura da katıldı.

HİNTLİ FİRMALAR TOPLANTILAR İÇİN TÜRKİYE’Yİ TERCİH EDİYOR

MICE’ın Türkiye yönlendirmesi hızlı bir artış içinde, Türkiye toplantı ve kongre turizminde dünya çapında ilk 10 ülke arasında yer alıyor. Türkiye Hintli firmalar için her zaman ziyaret edilmesi gereken bir destinasyon olarak görülmüş. Hindistan’daki Türkiye Temsilciliği’nin çalışmaları MICE organizasyonlarını Türkiye’ye yönlendirme ağırlıklı olarak devam ediyor. Bu amaca yönelik olarak MICE acenteleri ile toplantılar gerçekleştiriliyor.

HİNDİSTAN’DAKİ TÜRKİYE OFİSİ MICE ETKİNLİKLERİNDE 2019’DA ARTIŞ OLACAĞINI SÖYLEDİ

Hindistan’daki Türk Kültürü ve Turizmi Ofisi’nden Deniz Ersöz, Travel News Digest muhabirine yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“İstanbul ve Antalya 2018’de uluslararası turizm konusunda turistlerin ilgi gösterdikleri ilk beş kent listesinde yer aldı. İstanbul ve Antalya 2018’de sırasıyla 13.5 ve 12.5 turisti ağırladı. Hindistan’dan Türkiye’ye olan toplantı endüstrisi odaklandığımız konular arasında yer alıyor. Bu nedenle de MICE ile ilişkileri önemsiyoruz. Bu yıl toplantı endüstrisi kapsamında Hindistan’dan Türkiye’ye gerçekleşecek ziyaretlerde artış bekliyoruz.”

Kaynak: Travel News Digest