Tatil çantanızı hazırlarken bu ayrıntılara dikkat

Last Updated on 5 Temmuz 2019 by Yaşar Çelik

Hafif ancak eksizsiz bir valiz hazırlamak için tatil çantalarınızda bulundurabileceğiniz eşyaları derledik. Son gececiler için akılda kalacak tatil çantası hazırlama önerileri…

Son iş günü ve ertesi gün tatil için yolculuk başlıyor. Henüz bavulunuzu hazırlamadıysanız eksiksiz bir çanta hazırlamanız için birkaç önerimiz olacak. Nasıl bir dinlence planladığınız yanınıza alacakları da belirlemenizi kolaylaştıracaktır. Bir otelde mi kalacaksınız yoksa bir kamp tatili mi olacak? Uçakla mı gideceksiniz yoksa kendi aracınızla mı seyahat edeceksiniz, bunların tamamı hazırlayacağınız çantada neler olacağını size önceden söyleyecektir.

Yurtiçinde bir butik otelde kalacağınızı ve ulaşımı da kendi aracınızla sağlayacağınızı düşünerek sizin için bir bavul hazırladık.

Bölgeyi tanıtan bir gezi kitabı
Seyahat edeceğiniz bölgede nerede kalınır, ne yiyip içilir, nerede gezilir, tarihi turistik ören yerleri hangileridir gibi ayrıntıları kolaylıkla bulabileceğimiz bir rehber kitap dolu dolu bir dinlence için size yol gösterecektir.

Konaklama teyidi
Misafir olacağınız butik oteli yola çıkmadan önce arayıp rezervasyonunuzun hala geçerli olup olmadığını sormanızı ve son dakika çadırda tatil yapmak zorunda kalmamak için bu ayrıntıyı atlamamanızı şiddetle öneririz. Zira çadır tatili için hem bavulunuzu farklı hazırlamanız hem de her ihtimale karşı yanınıza bir çadır almanız gerekmeyecektir. Özellikle de bayram tatilinde yola çıkıyorsanız bu ayrıntıyı atlamamanız önemli.

Yanınıza alacağınız kıyafetler
Kaç günlük bir tatil planı yaptığınızla ilgili olarak valizinizin kapağını kapatıp kapatamayacağınızı belirleyecektir. Ne kadar az kıyafet o kadar hafif ve düzenli bir çanta hazırlamak demektir. Gündelik kullanım, deniz için pareolar ve akşam yemeklerinde giyebileceğiniz frapan elbiseler olarak kategorize edebilirsiniz valizinize koyacağınız kıyafetlerinizi. Ayakkabı seçimini de aynı kategorilerde değerlendirebilirsiniz. Plaj çantası için de mayo, bikini, güneş koruyucusu, nemlendirici ve deniz terliklerini hazır edebilirsiniz. Hasır şapkanızı da almayı unutmayın!

Makyaj ve bakım çantası
Valizin bu bölümünde kadın ve erkekler için ayrı ayrı yer açmamız gerekebilir. Makyaj malzemeleri ile traş sonrası bakım ürünlerinin tamamını aynı el çantalarına sığdırmak mümkün olmayacaktır. Güneş sonrası bakım losyonları her iki çantaya da sığabilecek büyüklükte olabilir.

Sürekli kullandığınız ilaçları unutmayın
Bavulunuza sığdıracağınız küçük el çantalarından bir diğerinin içinde de sürekli kullandığınız ilaçlarınız olacaktır. Sinek ve böcek ısırıklarına karşı krem ve spreyleri de bu ilaçların yanına ekleyebilirsiniz. Kalacağınız bölgedeki haşere sorunlarına karşı da sinek kovucu matları yanınızda bulundurmanızı öneriyoruz.

Vazgeçemediğiniz hobilerinizden parçaları da yanınıza alabilirsiniz
Kitaplarınız, fotoğraf makineniz, kindle ya da elde taşınır satranç setiniz. Şezlongda uzanırken okuyabileceğiniz romanlarınızdan en sevdiğinizi, gezip gördüğünüz ören yerlerini belgeleyebileceğiniz fotoğraf makinenizi, yemek sonrası satranç maçı için de hazırlıklarınızın tam olmasını öneriyoruz. Valizde yer kalmadıysa küçük spor çantasına da koyabilirsiniz.

Arabanızı valize ve çantaya boğmamak için yukarıda saydıklarımız seyahat çantalarınızın içinde olması gerekenler arasında olmazsa olmazlar. Söylemiştik ya ne kadar az eşya o kadar keyifli bir tatil. Mutlu tatiller!