Bayramda sessiz bir köşe arayanlara özel seyahat seçenekleri

Last Updated on 22 Temmuz 2019 by Yaşar Çelik

Kurban Bayramı tatili bu yıl 10 Ağustos 2019’da başlayıp 14 Ağustos 2019 günü sona eriyor. Henüz ilan edilmiş resmi bir birleştirme olmasa da yıllık izinlerle yapılacak birleştirme ile 9 günlük bir tatil yapmak mümkün olabilecek. Sessiz bir köşede birkaç gün geçirmek isteyenlerdenseniz işte bizim seçtiklerimiz.

Kurban Bayramı tatilini kalabalıklardan uzak, sakin bir tatil beldesinde geçirmek isteyenler için neredekal.com’un rehberliğinde bir liste yaptık. Aileniz ve dostlarınızla keyifli birkaç gün geçirmek, yaz bitmeden denizin ve doğanın keyfini sürmek isteyenlerdenseniz sesimize kulak verin.

Boğsak / Silifke – Mersin

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu’nun bir köyü olan Boğsak, Antalya – Mersin kara yolunun sahil kısmında ter alıyor. Bölgede bulunan otel ve pansiyon sayısı oldukça sınırlı. İsterseniz karavan ve çadırda bir kamp tatili de yapabilirsiniz. Dalış meraklıları da düşünülmüş. Dalış okullarının rehberliğinde denizaltı dünyasının güzelliklerini keşfetmek mümkün. Yapılaşmadan uzak bu sakin tatil beldesinde dinlenirken çevredeki tarihi turistik ören yerlerini de gezebilirsiniz.

Boğsak Koyu

Mazı / Bodrum – Muğla

Bodrum’un sakin kalabilmiş ender köşelerinden birisi. Mazı köyü, Gökova Körfezi’nin kuzey kıyısının tam ortasında yer alan ve Karya’lılardan günümüze gelen bir yerleşim bölgesi. Mazı Köyü’ne yakın sekiz koy bulunuyor. Koyların tamamına karayolu ile ulaşmak mümkün. Mazı’da konaklama süreniz boyunca dingin bir tatil geçirebilir, sahil boyunca yürüyüş yapabilir, doğa gezilerine çıkabilirsiniz. Tüm koylarda henüz konaklama mümkün değil. Kisebükü, Hurma, Ilgın ve Sedef koyları, Gökova körfezinin önemli ve korunaklı Mavi yolculuk durakları olarak biliniyor.

Mazı Köyü sahili

Kalem Adası / Dikili – İzmir

İzmir’in Dikili ilçesine bağlı, Bademli Köyü’ne yakın olan Kalem Adası kalabalıklardan kaçanlar için sakin bir seçenek. Adada sadece bir otel bulunuyor. Son gün sürprizi yaşamamak için rezervasyonunuzu erkenden yaptırmanızda fayda var. Adada bulunan su sporları kulübü aracılığıyla dalış da yapabilirsiniz.

Kalem Adası

İğneada / Demirköy – Kırklareli

Bayram tatillerinin bilinen destinasyonları Ege ve Akdeniz sahilleri oluyor. Karadeniz’e kıyısı olan İğneada sakin ve huzurlu bir tatil geçirmek isteyenler için farklı bir seçenek. Avrupa’nın yüzölçümü olarak en geniş longoz ormanlarına da ev sahipliği yapan İğneada’da incecik kumlu plajlarda serinlerken, yeşilin tonları karşısında büyüleneceksiniz. Bölgede yer alan konaklama tesislerinde kalabileceğiniz gibi çadır kurabileceğiniz alanlar da bulunuyor.

İğneada

Gideros / Cide – Kastamonu

Kastamonu’nun Cide ilçesine 12 km uzaklıkta bulunan bu koy tercihini Karadeniz’den yanan kullananlara doğayla iç içe bir tatil vaat ediyor. Cenevizliler’in Gideros olarak adlandırdığı bölgede iki adet balık restoranı da bulunuyor. Karadeniz’in hırçın dalgalarının tersine bu koyda sakin sularda kulaç atmanız mümkün.

Gideros

Kurban Bayramı’nda tatile çıkacaklar için uyarı ve tavsiyeler