Kurban Bayramı’nda tatile çıkacaklar için uyarı ve tavsiyeler

Last Updated on 31 Temmuz 2019 by Turizm Günlüğü

Bu Kurban Bayramı’nda tatile çıkmayı düşünenlerin sıkıntı yaşamamaları için yapmaları gerekenler ve dikkat etmesi gereken hususlar…

Kurban Bayramı öncesi geri sayım başladı. 9 günlük Ramazan Bayramı tatili sonrası gözler Kurban Bayramı tatiline çevrildi.

11 Ağustos Pazar günü başlayıp, 14 Ağustos Çarşamba günü bitecek bayram için 9 günlük tatil beklentisi yaşanırken, memleketlerine gidecek ya da tatile çıkacak vatandaşlar hem bilet bulmak hem de uygun fiyata seyahatlerini planlamak için şimdiden harekete geçti.

BAYRAMDA BİLETSİZ KALMAYIN

Bayram biletleri için kişilerin şimdiden ön rezervasyon yapmaları gerektiğini belirten biletall.com CEO’su Yaşar Çelik, “ Bayramlarda indirimli bilet olmaz. Ramazan Bayramı’ndan daha yoğun bir dönem olacağını tahmin ettiğimiz için son günler yaklaştıkça bilet dahi bulamayabilirsiniz. Araç ile seyahat edecekler mümkünse Arefe Günü’nden önce yola çıksın ve dönüş için bayramın son gününü beklemesin” dedi.

CUMA GÜNÜ UÇAK BİLETİ ALMAYIN

Cuma günleri uçak bileti almaktan kaçınılması gerektiğini söyleyen Çelik, şunları ekledi: “2018’de en pahalı yurt içi uçak bileti Cuma günleri satıldı. Pazar sabah saatleri ise ucuz uçak bileti bulmak için en ideal gün. Seyahatiniz esnek ise hafta içi salı gününe bilet almak, size ucuz bir yolculuk yapmanız için iyi bir fırsat sunar. 2018 yılı verilerine göre en pahalı yurt dışı uçak bileti Perşembe günü satılırken, en ucuz yurt dışı uçak bileti ise Pazar günü satıldı.”