Turistler için en tehlikeli 10 yer

Last Updated on 24 Ağustos 2019 by Yaşar Çelik

İşte dünyanın en tehlikeli 10 kenti…

Güvenlik, huzurlu bir tatilin olmazsa olmazı… Rahatça sokaklarda gezebilmek, eğlenmek ve kaygı yaşamamak iyi bir tatil için gerekli olan noktalar. Dünyanın bazı şehirleri bu konuda oldukça kötü şöhrete sahip…

Milliyet, dünyanın en tehlikeli 10 kentini derledi

Ciudad Juarez / Meksika

Uyuşturucu trafiği üzerinde yer alan şehir, aynı zamanda Meksika’nın en yüksek şiddet oranına sahip kentlerinden biri.

Caracas / Venezuela

Venezuela’nın başkenti Caracas, listenin onuncu sırasında yer alıyor. Özellikle uyuşturucu çeteleri kent yaşamını olumsuz etkiliyor. Yüksek soygun oranları kente gelen turistlere de zor anlar yaşatıyor.

Cape Town / Güney Afrika Cumhuriyeti

Açlık ve sosyal eşitsizliklerin suç oranını tırmandırdığı şehir turistler açısından tehlike teşkil ediyor. Güney Amerika Cumhuriyeti’nin bu çok turist alan kenti istatistiklere göre dünyanın en tehlikeli şehirleri arasında yer alıyor.

Rio de Janeiro / Brezilya

Geçtiğimiz yıl olimpiyatlara da ev sahipliği yapan kent, hırsızlık vakalarının bir türlü önüne geçemiyor. Kentte özellikle küçük çocuklar, turistlere yönelik yankesicilik suçlarında kullanılıyor.

Guatemala City / Guatemala

Orta Amerika ülkelerinden Guatemala’nın başkenti dünyada suç oranın en yüksek olduğu kentler arasında yer alıyor. Kentte en yüksek suç yüzdesi cinayet vakalarında…

Acapulco / Meksika

Meksika’nın ünlü sahil kenti Acapulco, yüksek suç oranıyla baş edemeyen şehirlerden bir diğeri. Kentte her 100 bin kişiden 142’si cinayete kurban gidiyor.

Bağdat / Irak

Irak’ın başkenti Bağdat, yüzyıllar boyunca bilim ve sanatın başkentliğini yaptığı yılların çok uzağında. Bugün terör saldırılarıyla gündemde olan kent, dünyanın en güvenliksiz şehirleri arasında…

Kabil / Afganistan

Afganistan’ın başkenti olan Afganistan terörist saldırılar ve istikrarsızlık nedeniyle bir türlü huzura kavuşamayan kentler arasında.

Karaçi / Pakistan

Terörist saldırılardan çok çeken kent dünyanın en tehlikeli kentleri arasında yer alıyor.

San Pedro / Honduras

Honduras’ın San Pedro Sula, dünyanın en tehlikeli kenti kabul ediliyor. Kentte her 100 bin kişiden 169’u cinayete kurban gidiyor. Birçok kuruluş, turistleri bu kentten uzak durmaları konusunda uyarıyor.