Turizm profesyonelleri Thomas Cook iflasını nasıl gördü?

Thomas Cook

Last Updated on 15 Ekim 2019 by Turizm Günlüğü

İflasıyla hem turizm sektöründe hem de medyada büyük yankı uyandıran İngiliz tur şirketi Thomas Cook olayı hakkında değerlendirmelerde bulunan turizm profesyonelleri, bu sürecin özverili bir çalışma ile iyi bir sınav verildiği görüşünde.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, turizmde sorunların çözümü noktasında birlik mesajı verirken Thomas Cook iflasının Türkiye turizmi üzerindeki etkisini baz alarak önemli derslerin çıkarılması gerektiğini vurguladı. Osman Ayık’ın “Sektör temsilcileri olarak özverili bir çalışma yürüterek müşterileri mutlu şekilde ülkelerine gönderdik. Thomas Cook olayında iyi bir sınav verdik ve bundan almamız gereken dersler var. Yeniden bir yapılanma içerisindeyiz” sözleri dikkat çekti.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı ise Thomas Cook sıkıntılarına karşın Ekim ayının ilk haftasında yakaladıkları yüzde 20’lik büyüme oranının takdire şayan olduğunu dile getirdi. Yağcı konuşmasının devamında şunları kaydetti:

“Bu herkesin gıptayla bakacağı durumu ifade ediyor. Bu hepimizin başarısıdır. Türkiye olarak bu sektörde güçlü bir ülkeyiz ve gerekli tecrübeye sahibiz. Bu nedenle koordinasyon ve tanıtımı daha da arttırmalıyız.”