Otogarda taksicilerin ‘otopark ücreti’ talebine dikkat!

Last Updated on 22 Ekim 2019 by Turizm Günlüğü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Bayrampaşa’daki 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda bazı taksicilerin müşterilerden park ücreti talep etmesi tartışmaların fitilini ateşledi.

Devir işlemiyle birlikte otoparklar da İSPARK’a geçti ve böylece taksi ve otomobillerden 1 saate kadar park ücreti alınmamaya başlandı. Ancak 1 saatten sonrası için 8 lira ücret alınıyor. Bu durumu fırsata çeviren bazı taksicilerin park ücreti ödediklerini belirterek müşterilerden para talep ettikleri ortaya çıktı.

“Bizim Taksiciler Esnaf Odası olarak önerimiz doğru olan şeyi yapmalarıdır”

Milliyet’te yer alan habere göre konuyla ilgili konuşan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkan Vekili Veli Yurt, “Yeni İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimi, otogarda ücretsiz otopark süresini 1 saate çıkarttı. Otogarda çalışan taksileri giriş çıkışlarda eğer 1 saati geçmezse bekledikleri süre ücret almamaları gerekiyor. Eğer 1 saati geçmişse kaldıkları süre tabii ki çıkışta ücret neyse onu ödemek zorundalar. Dolayısıyla müşteriden bunu talep ediyorlar. Müşteriyle ters düşmemek için kendileri ödemelerini yaptıklarında bu otopark fişini müşterilerine göstersinler, müşterileriyle aralarında böyle bir tartışma çıkmasın. Bizim Taksiciler Esnaf Odası olarak önerimiz doğru olan şeyi yapmalarıdır. Konu İBB meclisine sunulmuş. Bu konuya bir çözüm üretilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Orada çalışan esnafımız da halkımız da tabii ki bu konuda mağdur olmasın. Çünkü bazılarının 1 saatin altında kalsa bile böyle bir para talep ettiği doğrultusunda bize bir bilgi geliyor ama tabii bunun doğruluğunu bizim şu an da orada tespit etmemiz mümkün değil. Bu mağduriyetlerin giderilmesi için iki taraf içinde hem yolcu hem taksi esnafı adına İBB meclisinden bir karar çıkmasını bekliyoruz” dedi.

Bazı taksiciler ise durumu ‘taksiciler esnaflığına aykırı’ olarak değerlendirerek meslektaşlarının bu ücreti istenmemesi gerektiğini önemle vurguluyorlar.