Şevk-Et Steakhouse açıldı

Last Updated on 18 Kasım 2019 by Turizm Günlüğü

Dünya mutfaklarının iddialı konseptlerine her yıl yenilerini ekleyen Regnum Carya, popülerliği günden güne artan steakhouse restoranlarına güçlü bir rakip olacak Şevk-Et’in açılışını gerçekleştirdi.

Dünyadaki örneklerinde olduğu gibi menüsünde klasik steakhouse lezzetlerine yer veren Şevk-Et, kendi üretimi spesiyal ürünleriyle steakhouse kavramına yeni bir soluk getiriyor.

Regnum Carya dünya mutfaklarının en seçkin örneklerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor.Bu yıl açılışı gerçekleşen Şevk-Et Steakhouse, kısa sürede bölgenin en çok konuşulan restoranı olarak dikkat çekiyor. Sadece kendi üretimi olan spesiyal lezzetleriyle de adından söz ettirmeye başlayan Şevk-Et, son yılların yükselen trendi steakhouse konseptine farklı bir yorum getiriyor. Bölgenin en iyi et restoranı olma iddiasını sürdürmeyi hedefleyen Şevk-Et, şık ve ince detayların öne çıktığı dekorasyonu ve güçlü menüsüyle et severlerin favorisi oluyor.

Dünya mutfaklarının yanı sıra Türk Mutfağı’nı en iyi şekilde temsil eden restoranlara ev sahipliği yapan Regnum Carya, kısa süre önce açılan steakhouse restoranı Şevk-Et’le et severleri memnun ediyor. Et konusunda uzman şeflerden oluşan mutfak altı kişilik profesyonel mutfak ekibiyle harikalar yaratan Şevk-Et’in menüsünde; dünyaca ünlü steakhouse menülerinde yer alan T-bone Steak ,Tomahawk , Newyork Sprit, Porterhouse, Dry Ribeye ve Flet Mignon seçeneklerine Şevk-Et’in yeniden yorumladığı ve kendi üretimi olan Şevk-Et’e özel gurme burger , steak , gurme sosisler Osmanlı sucuğu, Frankfurter dana sosis,Frankfurter tavuk sosis, cheese peynirli corner sosis, ördek göğüs füme, dana brezola , dana specve biberli salam eşlik ediyor.

Etin lezzetini doğru marinasyon belirliyor

Şev-Et, doğru bir marinasyonun ve pişirme tekniklerinin etin lezzetini veren en önemli detay olduğuna inanıyor. Menüsünde yer alan etleri özel yetiştirilen hayvanlardan ve cinslerden seçen Şevk-Et, Dry Aged yöntemiyle olgunlaştırdığı etlerin tadını üst düzey damak tatlarına uygun hale getiriyor. Bunun için etlerini 28-60 günlük periyotlarda özel dry dolaplarında bekleterek çok daha kaliteli steak eti elde ediyor. Füme etler ve sosis ve sucuk üretimini tamamen kendileri üreten Şevk-Et, misafirlerine Avrupa standartlarında lezzetler sunuyor. Şevk-Et özellikle tüm steak çeşitlerini özel yapım asansörlü ve yüksek ısı üreten mangalında özel bir pişirme tekniği ile pişiriyor. Daha sonra Empero fırınlarda doğru pişirme teknikleri uygulayarak sunuma hazırlıyor.

Ete yakışan eşlikçiler Şevk-Et’te

Şevk-Et, et konusundaki güçlü iddiasını eşlikçi lezzetlerinde de ortaya koyuyor. Taze günlük temin edilen kalamarla özel kömürlü cosper fırında pişirilen kalamar ızgara, lava içerisinde masaya geldiğinde bile pişmeye devam eden özel soslarla tatlandırılmış karides favori eşlikçiler arasında. Mevsim sebzeleri ile odun ateşinde fırınlanmış levrek buğulama, narenciye ve balzamik sos eşliğinde servis edilen somon ızgara, İtalyan Mutfağına has makarna çeşitleri de etin yanına yakışan eşlikçilerden bir kaçı.