Dorak ve HIS Global, ortak şirket kurdu

HIS Türkiye Genel Müdürü Emre Özkur ve Dorak Holding'in patronu Ahmet Serdar Körükçü.

Last Updated on 19 Kasım 2019 by Özlem Kapar Bayburs

Dorak Turizm ile HIS Japonya merkez ofisi ortak yeni bir şirket kurdu. Bu yeni şirketin yüzde 51’i HIS Japonya’ya, yüzde 49’u ise Dorak Turizm’e ait.

Türkiye’nin kültür turizmi merkezi Kapadokya’daki faaliyetleri ile adından çok söz ettiren Dorak Turizm ile Japon turizm devi HIS Global’in işbirliği yaptığı geçen yıl basında yer almıştı. Dorak Holding’in patronu Ahmet Serdar Körükçü, Kapadokya’da ve Pamukkale’de yeni açacakları otelleri HIS Global ile ortak hayata geçireceklerini açıklamıştı.

Rekabet Kurumu’nun resmi internet sitesinde işte bu konuyla ilgili yeni bir karar yayınlandı. 23 Ekim’de yayınlanan kararda şöyle deniyordu: “Dorak HIS Otelcilik ve Tic. A.Ş.’nin ortak kontrolünün H.I.S. Hotel Holdings Co., Ltd. tarafından devralınması işlemi.”

Bu ifadelerin ne anlama geldiği ve HIS’in Dorak’tan hisse alıp almadığı merak ediliyordu. HIS Türkiye Genel Müdürü Emre Özkur’un, editörümüz Özlem Kapar Bayburs’a verdiği bilgiye göre, Dorak Turizm ile HIS Japonya merkez ofisi ortak yeni bir firma kurmuşlar.

Haftalık ekonomi dergisi PARA’da yer alan habere göre Dorak HIS Otelcilik ve Tic. A.Ş. adı altında kurulan şirketin yüzde 51’i HIS Japonya’ya, yüzde 49’u ise Dorak Turizm’e aitmiş. Emre Özkur, Dorak Turizm’den herhangi bir hisse almadıklarını özellikle vurguladı.

Emre Özkur bu yeni yapının halen inşaatı süren otel yatırımlarının son durumuna ilişkin de şöyle dedi: “Kapadokya’da 2020 yılının Haziran ayında açacağımız otel Mariott, Pamukkale’de 2021 yılının yine Haziran ayında açacağımız otel de Hilton markası ile hizmete girecek. Bu otellerin işletmesini de Dorak HIS Otelcilik ve Tic. A.Ş. yapacaktır.” (PARA dergisi)