MICE sektörü Cemal Kızıltan moderatörlüğünde Uzakrota’da

Last Updated on 21 Ekim 2020 by Sahra Gülal

Turizme yön verenlerin bir araya geldiği Uzakrota Travel Summit 2019’da toplantı sektöründe küresel stratejilerin konuşulduğu panelde MICE alanında dijitalleşmenin önemine vurgu yapıldı.

Emirates Seyahat Pazarlama Salonunda Toplantı Sektörü ve Küresel Stratejiler konusu Tourismo CEO’su Cemal Kızıltan’ın moderatörlüğünde Vista Tourism Gökhan Sunar ve Jolly Tur Mice Direktörü Serdar Söyler tarafından ele alındı.

Değişen müşteri profili ve taleplerinin MICE sektörünü de bir dönüşüm içerisine soktuğuna dikkat çekilen panelde konuşulanlar şöyle:

Vista Tourism Gökhan Sunar: Bu sene 30. yılını kutlayan Vista Travel olarak çok farklı alanlarda faaliyet gösteriyoruz. MICE’ın kongre haricindeki tüm alanlarında hizmet veriyoruz. Her sene müşteri profili ve talepleri değişiyor. Bunun esasında da sizde değişmek zorunda kalıyorsunuz. Bizde toplantı tarafını nasıl dijitalleştireceğimiz noktasında çalışmalar yapıyoruz. Sadece dijitalleşme değil, değişen müşteri profili ve talepleriyle birlikte veri analizleri yaparak hareket ediyoruz. Örneğin 10 kişilik bir toplantıyı farklılaştırmak adına müşterilerimizden talepler geliyor. Günün sonunda istenilen bu farklı şeyi gerçekleştirebilecek bir ekiple çalışmanız gerekiyor. Gelecek dönemlerde satın almanın etik kurallar çerçevesinde nasıl yapılacağı gündemde olacak.

Jolly Tur Mice Direktörü Serdar Söyler: Jolly Tur olarak MICE’ın her alanında varız. Müşteri beklentilerini karşılama anlamında daha hızlı bir yapıyla hareket ediyoruz. Bu hizmet kalitesiyle dikkat çeken ve müşterilerimizin beklentilerini karşılayan bir yapı. Ayrıca marka olarak müşterilerimize farklı deneyimler yaşatmaya çalışıyoruz. Artık bir otelde değil de farklı mekanlarda toplantıların yapılması açısından çözümler üretmeye başladık. Bu fikrimiz şu anda müşterilerimizin beklentilerini üst düzey bir şekilde karşılıyor. Teknoloji alanında organizasyon bazlı mobil uygulama kullanıyoruz. Bu uygulama insanlara daha rahat ulaşmamızı sağlayarak işimizi kolaylaştırıyor. Ancak insanlar toplantıları bir sosyalleşme alanı olarak gördüğü için bizim alanımızda dijitalleşme olumlu gözükmüyor. ama barkod gibi alanlarda uygulanması gerekiyor. MICE sektöründe hala müşterinin ilk beklentisi fiyat sonra hizmet oluyor. Bu da sektör içi rekabeti oldukça olumsuz etkiliyor. Farkındalık yaratacak MICE organizasyonları günümüzde oldukça talep görüyor. Özellikle sosyal sorumluluk alanında projelere yoğun ilgi var.

Seyahat Pazarlama oturumunun birinci bölümü yerini Gelişmekte Olan Pazarlar ve Ürünler ve Geleceğin Tur Operatörleri ve Yeni Jenerasyon panellerinin ardından öğlen arasına bıraktı.

 İkinci oturum;

– Dünyada Yeni Bir Trend, Duygusal Turizm; Deneyim, Gurme ve Macera
– Güçlü Seyahat Platformları Karşısında Hayatta Kalmak
– Destinasyon Pazarlamasında İnternetin Rolü
– Elit Gezginlerin Seyahat Tercihlerini Anlamak

başlıklı panelleriyle devam ediyor.