İşte Rusların 2020 tatil takvimi…

Ruslar Tatile Hazırlanıyor

Last Updated on 18 Aralık 2019 by Turizm Günlüğü

Ruslar, 2020 Ocak ve Mayıs ayında olmak üzere sekiz günlük iki dönem kısa tatil yapacaklar.  

Rusya’da çalışanlar 2020’de sekiz hafta “kısa mesai” yapacak. Çalışma Bakanlığı’nın açıklamasında, çeşitli bayramların hafta sonuna rastlaması nedeniyle bazı günlerde mesai yapılmayacağı belirtildi.

Yeni yılın ilk kısa çalışma haftası yılbaşı tatilinin sonrasına rastlıyor. Rusya halkı o hafta sadece iki gün çalışacak. Bir sonraki kısa mesai haftası Şubat sonunda. Vatan Savunucuları Günü vesilesiyle ayın son haftası dört gün çalışılacak (25-28 Şubat).

Mart ayında da Kadınlar Günü nedeniyle, ikinci çalışma haftası dört günlük.

Nisan ayının son haftası da 1 Mayıs tatilinden ötürü kısa sürecek. Mayıs ayının ilk çalışma haftası da yalnızca 3 gün sürüyor.

Bir sonraki hafta da 9 Mayıs Zafer Bayramı vesilesiyle 4 günlük olacak.

Haziran’da Rusya Günü, Kasım’da ise Halkın Birliği Günü bayramları nedeniyle iki kısa çalışma haftası var.

Rusya’da çalışanlar 2019’dan 2020’ye geçildiği hafta da sadece iki gün işbaşı yapacak. Bir sonraki mesai ise 9 Ocak Perşembe günü.

SEKİZ GÜNLÜK İKİ KISA TATİL DÖNEMİ

Hükümetin internet sitesinde yayımladığı karar göre, cumartesi ve pazar gününe gelen 4 ve 5 Ocak tatil günleri, 4 ve 5 Mayıs’a taşındı.

Yılbaşı tatili bu düzenleme ile 1-8 Ocak tarihleri arasında kesintisiz olarak ve 8 gün üzerinden yapılacak.

İkinci uzun ve önemli tatil dönemi olan Mayıs ise, 1-5 Mayıs arası Emek ve Bahar Bayramı, 9-11 Mayıs arası Zafer Bayramı olarak kutlanacak ve 5+3 gün formülüyle toplamda 8 gün tatil yapacak.

2020’nin diğer resmi tatil günleri ise 22 – 23 Şubat Vatanın Savunucuları Günü, 7 – 9 Mart’ta Kadınlar Günü, 12 – 14 Haziran’da Rusya Günü, 4 Kasım’da Ulusal Birlik Günü olarak kutlanacak.