Chris Nader; Türkiye gelişme planlarımız çerçevesinde stratejik bir pazar!

Last Updated on 5 Şubat 2020 by Yaşar Çelik

Shaza Hotels, geçtiğimiz hafta TTYD (Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği) tarafından düzenlenen 2020 Turizm Yatırım Forumu’nda (TIF 2020) Türkiye pazarındaki gelişme planlarını açıkladı.

Shaza Hotels Başkan Yardımcısı Chris Nader forumda,

“Shaza İpek Yolu kültürlerinden ilham almış olan bir otel grubudur ve Türkiye, hikayemiz ve gelişme planlarımız çerçevesinde stratejik bir pazardır” açıklamasında bulundu. Nader açıklamasını şöyle sürdürdü; “Son birkaç yıl içinde markamızı Ortadoğu pazarında ciddi şekilde yaygınlaştırdık ve şimdi Türkiye ve çevre ülke pazarlarında aktif bir şekilde fırsatları değerlendirmek üzere İstanbul’da bir ofis kurduk. Eyüp Babür İstanbul ofisimizde Türkiye ve BDT Ülkeleri Direktörü olarak görev yapacak. Ülkenin yeni ve güncel markaları memnuniyetle karşılamaya hazır olduğunu ve bizim kendine özgü özel markamızın konsept ve yatırım kriterleri açılarından ülkeye gelen ziyaretçilere ve yatırımcılara birebir uyduğunu görüyoruz.”

Global Hotel Alliance’ın bir üyesi olan beş yıldızlı lüks Shaza Hotels, dört yıldızlı markası Mysk by Shaza ile beraber, otellerinde alkol servis etmeyen uluslararası düzeydeki tek otel markasıdır.

Nader, “Bu güne kadar yatırımcılar ve işletmeciler özellikle İstanbul ve Bodrum pazarlarına odaklandılar. Biz de çok yüksek performans gösteren bu iki şehirde otellerimiz olsun isteriz, fakat biz aynı zamanda Türkiye’nin diğer şehirlerinde de çok ciddi bir potansiyel görüyoruz. Büyük şehirler dışında da Türkiye ikincil ve uzak şehirlerinde kültür, miras ve doğa olarak çok büyük bir zenginliğe sahip ve ülke, bu bölgeleri de kaliteli oteller, resortlar ve dinlence otelleri geliştirip yeni kuşak ziyaretçileri cezbederek geliştirmeli. Bizim de hedefimiz bu.” dedi.

Shaza Hotels, Türkiye’de Wellness Resortlar, doğa ve termal dinlence otelleri ve kültürel miras bölgelerinde bulunan tarihi binaları da içeren bazı projeler için görüşmeler halindedir.

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği ülke bazında turizm potansiyelinde sağlam, sürdürülebilir, yaratıcı ve yüksek kaliteli gelişimin artarak devamı için çalışmalarını arttırmaktadır. Hükümet, 2023’te 75 milyondan fazla ziyaretçi ve 65 milyar dolar turizm geliri hedefi ile 11’inci Kalkınma Planı’nda turizmi stratejik sektörlerden biri olarak belirlemiş ve özellikle ülkede ana şehirler ve bölgeler dışında kalan bölgelerde yapılacak turizm yatırımları için çok cazip teşvikler ortaya koymuştur