Özdağ: SHGM’nin kriz yönetimi planı yok!

Last Updated on 14 Şubat 2020 by Turizm Günlüğü

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün bir kriz yönetim planı olmadığını ileri sürdü.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, “AKP iktidarının profesyonel olmayan bir yönetim tarzı sergilediğini” belirterek bu yönetim tarzının sonuçlarının tren ve uçak kazalarında görüldüğünü öne sürdü.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ikinci pist ihalesinin 2014 yılında yapıldığını aktaran Özdağ; “Pist madem yorgun, “Uzmanların iki yılda bitirilebilir” dediği ikinci pist neden bitirilemiyor? İhalesi bitmiş ikinci pistin yapımı tamamlanmayarak vatandaşlar yeni yapılan İstanbul Havalimanı’na mı yönlendirilmek isteniyor?” sorularının yanıtlanması gerektiğini belirtti.

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki kazanın, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün kriz yönetim planının olmadığını gösterdiğini savunan Özdağ; “sivil havacılık alanında yaşanan sorunların çözülmemesinin bedelini vatandaş canıyla ödemektedir. Bu son kaza kapsamlı bir inceleme için fırsat olmalıdır” diye konuştu.