Kendimize çeki düzen verdiren 9 görgü kuralı

Turizm Sektöründe Kredi ve Leasing Kullanımı

Last Updated on 27 Mayıs 2022 by Yaşar Çelik

Modern bir insanın neden görgü kurallarını bilmesi gerekir? Koşuşturma içinde bir hayat yaşıyoruz, hareket halindeyken yiyoruz, bütün gün pijamalarla takıldığımız oluyor ve kağıt bardaklardan çay ve kahve içiyoruz. Ancak bazen yavaşlamak, şık bir restoranda yemek yemek ve iyi bir izlenim bırakmak gerçekten yararlı ve faydalıdır.

Kibar olmanın ve iyi görünmenin asla modası geçmez.

Turizm Günlüğü, şık ve çekici görünmenize yardımcı olacak temel görgü kurallarını sizler için derledi. #TGilekeşfet

1. Selamlaşma

İlk izlenim son izlenimdir, doğru karşılama çok önemlidir. İlk izlenim buna dayanır, bu yüzden birkaç kuralı gözden geçirmekte fayda var. Birinin elini çok uzun süre tutmadan veya kendinize doğru çekmeden hızlı bir şekilde tokalaşmalısınız. Karşınızdakinin kişisel alanına saygı duymalısınız. Omuzda birisini okşama (kişiyi iyi tanıyor olsanız bile) yapışkan olarak kabul edilir.

2. İletişim

Dakik olmak şart ..Randevularınıza zamanında veya biraz daha erken gitmelisiniz. Eğer geç kalacaksanız arayın ve özür dileyin. İnsanlara daha sık iltifat edin. Karşınızdaki memnun olacak ve gözlem gücünüzü, ayrıntıları görme yeteneğinizi ve görüştüğünüz kişiye olan samimi ilginizi bu şekilde gösterebilirsiniz.

3. Erkekler ve kadınlar

Ortak nezaket kuralları, birisiyle tanışmak için her zaman bir arabulucu olması gerektiğini söyler. Örneğin, belirli insanları birbirlerine tanıtmaları istenebilecek ortak bir arkadaş.
Bir erkek asla bir kadının çantasını tutmamalıdır. Sadece yardım etmek istese bile. Bir erkek bir kadının paltosunu sadece vestiyere götürebilir.

4. Giysiler

Doğru kıyafetler güveni arttırabilir ve başkaları üzerinde iyi bir izlenim bırakmaya yardımcı olabilir. Bu pahalı kıyafetler almanız gerektiği anlamına gelmez. Örneğin, bir erkek için her zaman mükemmel temiz ayakkabılar ve iyi oturan bir ceketi giymek çok önemlidir. Omuz uzunlukları uygun olmayan kıyafetler almayın. Bir elbisenin tüm parçaları aynı tarzda ve uygun boyutta olmalıdır. Örneğin Bir ceket kılıfı bileğinizi örtmeli, ancak başparmağınızın alt eklemini örtmemelidir.

Görgü kurallarına göre, erkekler ceketlerinin alt düğmesini kapatmamalıdır.

Vücut tipinize uygun bir ceket bulmanız gerekir:

  • Fitliğinizi vurgulamak istiyorsanız, dar kesim bir ceket seçin.
  • Daha etkileyici görünmek istiyorsanız, kruvaze bir ceket seçin.

Bir kadının tarzına uygun kıyafetler bulması da çok önemlidir.

  • Kural olarak, bir kadının koyu renk bir etek veya pantolon ve hafif bir üst (ceket, bluz) seçmesi önerilir. Bu kombinasyon her zaman ve zarif ve mütevazı görünür.
  • Alçak gönüllülük takı takmada da önemlidir. Farklı tarzlarda birçok mücevher, sahibinin kötü tadını gösterir.

5. Masada

  • Bir masaya davet edildiyseniz ve tanımadığınız bazı insanlar varsa, birbirinizle tanışmadan önce onlarla konuşmayın, bu nazik kabul edilmez.
  • Ellerinize dikkat edin. Onları masanın üzerine koymayın, onları kucağınızda tutmak daha iyidir. Telefonunuzu masaya koymak, konuşmayla ilgilenmediğiniz anlamına gelir.

6. Nasıl doğru oturulur?

Otururken iyi duruş ve bacak pozisyonu çok önemlidir. Düşük bir koltukta oturuyorsanız, bir bacağınızı diğerinin üzerine koymayın. Dizlerinizi birbirine ve bacaklarınızı paralel tutun, bir ayağınızı arkaya koyun ve ayak bileklerinizi geçin. Kraliçe gibi hissetmenize yardımcı olabilir.

7. Restoranda

Bir restorana gitmeden önce eşlik eden kişiye “sizi davet ediyorum” derseniz ödeme yapmanız gerektiği anlamına gelir. “Birlikte bir restorana gidelim” ifadesi sadece kendiniz için ödeme yapacağınız anlamına gelir.

8. İçmek ve Bardağı Doldurmak

Kadınlar için, rujunuzun bardağınızda iz bırakmadığından emin olmak önemlidir. İçmeden önce dudaklarınızı kağıt mendille kurulayın. Masadaki herkes kendi içkisini doldurur. Bir erkek önce bir kadına içecek sunmalıdır. Bardağı çok fazla doldurmayın ve özellikle içeceğinizi kıyafetlerinize dökmemek için şarap bardaklarını aşırı doldurmayın.

9. Çay içerken dikkat edilecekler

Görgü kurallarına göre, bir kişiyi daha iyi tanımak ve güzel bir sohbet etmek için insanlar birbirlerini bir fincan çay için davet ederler. Teklifi reddetmemelisiniz, bu kabalık kabul edilebilir. Sadece birkaç kuralı hatırlayın. Kaşığı bardağa bırakmamalısın. Tabağınızın kenarına koyun. Kaşığı asla tabağın üzerinde bırakmamalısınız. Bir elinizle bir çay fincanını, diğer elinizle tabağı tutun. Bir bardağı 2 elle tutmak ve tabağı masanın üzerinde bırakmak kaba kabul edilir.