Almanya’da acentalar da kepenk kapatıyor

Fotoğraf: Özlem Kapar Bayburs

Last Updated on 9 Mayıs 2020 by Yaşar Çelik

Coranavirus (CORVID-19) salgını dünya turizm hareketlerini olumsuz etkilemeye devam ediyor. Alman Seyahat Acentaları Birliği (DRV), üye acentalarıyla bir duyuru notu paylaştı.

Alman Seyahat Acentaları Birliği (DRV – Deutscher Reiseverband), Alman Federal Hükümeti’nin aldığı karar kapsamında ülke genelinde acenta büroları ve tatil satış noktalarının kapanması gerektiğini duyurdu.

Touristik Aktuell’in haberine göre DRV’nin üye acentalarla paylaştığı duyuru notunda kamu sağlığının korunmasına yönelik alınan kararlar kapsamında acenta bürolarının da kapatılması gerektiği belirtildi.

Buna göre ikinci bir duyuruya kadar Alman acenta büroları ülke genelinde kapalı kalacak. DRV, üyelerinin kararı ivedilikle yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

ONLINE HİZMETLER DEVAM EDECEK

Coronavirus’e karşı tedbir amaçlı kapatılması istenen ofisler yerine acentalar evlerden online olarak işlerine devam edecekler.

Benzer bir uygulamayı geçtiğimiz günlerde Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na coronavirus tedbirleri çerçevesinde iletti.