The Economist Dünya’nın en pahalı şehirlerini açıkladı

Last Updated on 19 Mart 2020 by Turizm Günlüğü

The Economist Dergisi her yıl açıkladığı “Dünya’nın En Pahalı Şehirleri” araştırmasının 2020 sonuçlarını açıkladı. İşte 2020 yılı Dünya’nın En Pahalı Şehirleri Sıralaması…

The Economist Intelligence Unit’s “Dünya Yaşam Maliyeti” araştırmasının sonuçlarına göre 2020 yılının en pahalı şehirleri: Singapur, Osaka ve Hong Kong olarak açıklandı.

Araştırma kapsamında, dünya genelinde şehirlerdeki 160 ürünün fiyatı baz alındı.

Açıklanan bu sonuçlar COVID-19 salgınından önce, 2019 yılının Kasım ayındaki veriler doğrultusunda belirlenmişti. Pandeminin küresel finans sistemi üzerindeki etkisi bu sonuçlara yansımamış durumda.

Coronavirus salgını etkilerinin göz önünde bulundurulması halinde Hong Kong ve Singapur gibi gelirlerinin önemli bir kısmını turizmden elde eden şehirlerin; ekonomilerinin daraldığı ve yaşam maliyetlerinde önemli değişimlerin yaşandığı bir sonraki yılın sıralamasında hissedilir bir şekilde gözlemleneceği belirtildi.

İLK 8’DE YER ALAN ŞEHİRLER

İstatistik veri bankası Statista’nın The Economist verilerinden düzenlediği grafik haberine göre; bu yılki sıralamada yaşanan en önemli değişikliklerden biri Paris ile Osaka’nın yer değiştirmesi oldu. Diğer yandan bu yılki sıralamada Tokyo 13. sıradan 9. sıraya yükseldi.

Kaynak: The Economist Intelligence Unit’s Worldwide Cost of Living 2020 Report

The Economist Intelligence Unit’s 2020 yılı Dünya’nın En Pahalı Şehirleri Sıralaması’nda yer alan ilk sekiz şehir şu şekilde:

  1. Singapur (Singapur)
  2. Hong Kong
  3. Osaka (Japonya)
  4. New York (ABD)
  5. Paris (Fransa)
  6. Zürih (İsviçre)
  7. Tel Aviv (İsrail)
  8. Los Angeles (ABD)
Kaynak: Statista