Türkiye’deki tüm müzeler coronavirus nedeni ile ziyarete kapatıldı

Last Updated on 19 Mart 2020 by Yaşar Çelik

İlk olarak belediyelere bağlı müzeler, ardından vakıflara bağı müzeler coronavirus tedbirleri çerçevesinde ziyaretlere kapatıldı. Dün akşam ise Kültür ve Turizm Bakanlığı, coronavirus tehdidine karşı alınan önlemler kapsamında bakanlığa bağlı müze ve ören yerlerinin ziyaretlere kapatıldığını duyurdu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve ören yerleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın twitter hesabından yapılan duyuruda, “Dünya genelinde hızla yayılan koronavirüs tehdidine karşı alınan önlemler kapsamında Bakanlığımıza bağlı tüm müze ve ören yerleri 30 Mart Pazartesi gününe kadar ziyarete kapatılmıştır” denildi.

Haber Önerisi: İstanbul’da İBB’ye bağlı müzeler ziyarete kapatıldı

Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait müze ve kütüphaneler

Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait müze ve kütüphaneler, 17 mart’tan itibaren coronavirüs önlemleri kapsamında 30 Mart’a kadar ziyarete kapatıldı.
Genel Müdürlükten yapılan açıklamada, koronavirüse (Kovid-19) karşı bazı tedbirler alındığı belirtildi.

Buna göre, Genel Müdürlüğe bağlı vakıf eserleri müzeleriyle İzmir Necip Paşa Kütüphanesi, İstanbul İbrahim Hakkı Konyalı Kütüphanesi, Ankara Taceddin Dergahı Kültür Merkezi ve Tokat Halef Sultan Kültür Merkezi, 30 Mart 2020’ye kadar ziyarete kapatıldı.

Milli Saraylar İdaresi’ne bağlı saray ve kasırlar

Dünyayı tehdit eden Covid-19 salgınına karşı alınan ulusal ve uluslararası tedbirler çerçevesinde toplum sağlığını korumak amacıyla Milli Saraylar İdaresi’ne bağlı saray ve kasırlar geçici bir süre ziyarete kapalıdır…