Cruise firmaları operasyonlarına ne zaman başlıyor?

Kruvaziyer Segmentinde Son Durum

Last Updated on 2 Haziran 2020 by Yaşar Çelik

Seferlerine yeniden başlamak için operasyonlarına hız veren kruvaziyer firmaları için müşteriler uzun bekleme listeleriyle karşı karşıya… 

Cruise tatilleri, seyahat ve turizm endüstrisinde coronavirus (COVID-19) pandemisinden en büyük darbe alan segmentlerden biri oldu.

Uzun bir karantina sonrası bazı ülkelerin önlemlerini gevşetmesiyle beraber kruvaziyer gemileri yeniden seferlerine başlamak için vites yükseltti.

Peki kruvaziyer firmaları seferlerine ne zaman başlayacak?

Salgının ilk günlerinde kruvaziyer seferleri hastalığa yakalan yolcularıyla gündeme oturmuş ve sonrasında sektör coronavirüsten derin bir şekilde etkilenmişti. Hükümetlerin ve sağlık organlarının kruvaziyer tatillerine karşı uyarılarda bulunmasıyla birlikte ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nden konu hakkında cruise turlarına yasak getirilmişti.

Uluslararası alanda ülkelerin karantina önlemlerini kademeli olarak gevşetmeye başlamasıyla, önde gelen kruvaziyer firmaları denize dönüş tarihlerini revize etti.

İlgili kruvaziyer hatlarında rezervasyonları bulunan seyahat severler için bunlar güzel haberler fakat yine de diğer kruvaziyer severlerin biraz daha beklemeleri gerekebilir.

Çoğu kruvaziyer hatlarının yazın bitiminden önce seferlerine tekrar başlamayı umut ettiği şu günlerde, işte sizler için hazırladığımız, İngiltere’nin en çok tercih edilen kruvaziyer tatillerinin tekrar denizlere dönüş tarihlerinin yer aldığı listemiz:

CARNIVAL CRUISE

Carnival Cruise Lines, 1 Ağustos itibariyle kademeli olarak aşağıda paylaştığımız gemileriyle hizmet vermeye başlamayı planlıyor.

Galveston: Carnival Dream, Carnival Freedom ve Carnival Vista

Miami: Carnival Horizon, Carnival Magic ve Carnival Sensation

Port Canaveral: Carnival Breeze ve Carnival Elation

CELEBRITY CRUISES

İlk olarak 12 Haziran tarihinde hizmet vermeye başlayacağını duyuran şirket, güvenlik politikalarını genişleterek bu tarihi 1 Ağustos’a çekmiş durumda.

Bu güvenlik politikaları çerçevesinde müşterilere çıkışı 1 Eylül 2020 tarihine kadar planlanmış seferler için denize çıkıştan 48 saat öncesine kadar değişim yapma hakkı sunulurken, ilgili ücretler de müşterilere gelecek yolculuklarında kullanılabilmek üzere kredi olarak tanımlanacaktır.

Kruvaziyer hatları ayrıca Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi tarafından tanımlanmış bir veya birden fazla kronik sağlık problemi olan misafirleri yolculuk öncesinde kesinlikle gemiye almayacaktır. 70 yaş üzeri misafirlerin ise mutlaka uzman doktorlar tarafından onaylı denize yolculuğuna çıkmalarına engel olmadığını belirten resmi bir yazı alması gerekmektedir.

CUNARD LINE

Cunard, Queen Mary 2 ve Queen Victoria gemileriyle 1 Ağustos tarihinde, Queen Elizabeth gemisiyle ise 9 Eylül tarihinde hizmet vermeye başlamayı planlıyor. Queen Elizabeth’in Alaska seferi 8 Eylül tarihine kadar ertelendi.

DISNEY CRUISE LINE

Disney, seferlerine 31 Temmuz tarihi itibariyle başlamayı planlıyor. Disney Dream gemisi 31 Temmuz tarihinde denize inecekken, Disney Fantasy 1 Ağustos, Disney Wonder ise 3 Ağustos tarihinden itibaren misafirlerini ağırlıyor olacak. Disney Magic ise 5 Ağustos’ta denize yelken açıyor olacak.

FRED OLSEN

Fred Olsen tüm seferlerini süresiz olarak askıya aldı. Bu nedenle de ilgili kruvaziyer hatları için belirlenmiş bir başlangıç tarihi yok.

Müşterilere şirketin internet sitesi üzerinden yapacağı güncel duyuruları takip etmeleri tavsiye ediliyor.

MARELLA CRUISES

Daha öncesinde 1 Haziran olarak duyurulan başlangıç tarihi 1 Temmuz olarak revize edildi.

Talep eden misafirlere ilgili rezervasyon ücretlerinin tamamının geri ödemesi teklif edilirken, ayrıca sonraki rezervasyonlarda kullanılmak üzere ilgili ücretin %20’si oranında hediye kredi verilmiştir.

MSC CRUISES

MSC Cruises, 11 Temmuz tarihi itibariyle hizmet vermeye başlamayı planlamaktadır.

Bu tarihten önceki dönemde yer alan seferlerde rezervasyonu bulunan misafirlere, bu tatilleri için yeniden rezervasyon yapmalarına yönelik esnek tercih imkanları sunuldu.

Bu çerçevede misafirler 31 Aralık 2021 tarihine kadar istedikleri sefer için yeni bir planlama yapabilmektedir.

NORWEGIAN CRUISE LINE

31 Temmuz tarihine kadar tüm seferleri iptal edilen Norwegian Cruise Line, 1 Ağustos tarihinden itibaren misafirlerine kapılarını açıyor olacak.

P&O CRUISES

31 Temmuz tarihi itibariyle hizmet vermeye başlama kararı aldı. Avustralya seferleri 1 Eylül tarihi itibariyle başlıyor olacak.

PRINCESS CRUISES

Alaska seferleri de dahil tüm seferlerini 2020 yılı sonbahar dönemine kadar iptal etti. Müşterilere iptal edilmiş rezervasyonlarına istinaden geri ödeme hakkı tanındı.

ROYAL CARIBBEAN

1 Ağustos tarihine kadar tüm seferlerini iptal ettiğini duyurdu.

Şirket yeni seferlerinde Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi tarafından tanımlanmış bir veya birden fazla kronik sağlık problemi olan misafirlerinin kesinlikle gemilere alınmayacağını belirtirken, 70 yaş üzeri tüm misafirlerinin uzman doktorlar tarafından onaylı deniz yolculuğuna çıkmalarına engel olmadığını belirten resmi bir yazıyla gemiye giriş yapmalarını talep edilmektedir.

TUI CRUISES

Mart 2020 döneminde yeni hatlarıyla hizmet vermeyi planlayan şirket, bu tarihi 26 Kasım 2020’ye çekmek zorunda kaldı. İptal olan seferlerdeki rezervasyonlarını yenilemek istemeyen müşterilere tüm ücretleri geri ödenecektir.

VIRGIN VOYAGES

Scarlet Lady gemisinin ilk seferini 17 Ekim tarihine ertelemek zorunda kaldı. Coronavirus salgını öncesinde gemi ilk seferini, Nisan 2020 döneminde Miami’den Karayipler’e yapmayı planlıyordu.

OKTAY BİLGET’İN DİĞER YAZILARI

Havacılık en çabuk normalleşen sektörlerden olmayacak

Virgin Atlantic, uçuş tarihini Ağustos ayına erteledi