Hes Kodu ile uçak ve otobüs bileti satın almak

Last Updated on 15 Eylül 2020 by Yaşar Çelik

Otobüs bileti satın alma tercihi diğer ulaşım araçlarına göre daha fazladır. Ancak otobüs yolculuğu uzun saatler sürdüğü için yolcuların konforu önem içermektedir. Bu yüzden yolcular en konforlu ve en ucuz bileti almak için çaba göstermektedirler. Ancak biletler.com sitesi sayesinde yolcuların hiçbir çaba göstermelerine gerek kalmadan hem uygun hem konforlu bir şekilde bilet alim işlemleri gerçekleşecektir.

Günümüz teknolojisinden dolayı bilet alımları da online bir şekilde alınmaya başlanmıştır. Ancak kötü niyetli siteler yüzünden bazı yolcuların paraları boşa gitmektedir. Biletler.com sitesi sayesinde yolcular gönül rahatlığı ile bilet alımlarını gerçekleştireceklerdir. Ve biletler.com sitesinden bilet almak için gerekli şeyler sadece kredi kartı bilgileri, telefon numarası ve kimlik numarasıdır. Telefon numarasının doğru olması firma için ve yolcular için dikkat edilmesi gereken bir bilgidir çünkü herhangi bir sefer aksaması gibi firmayla ilgili olan durumlarda yolcularla bu verdikleri numara sayesinde iletişime geçilmektedir. Otobüs bileti için tercih edilen biletler.com sitesi güvenilir bir site olarak yolcuların verdikleri bilgileri titizlikle muhafaza etmektedir.

Yolcularına sunduğu bu güzel imkanlar sayesinde biletler.com sitesi en çok tercih edilen online bilet alim siteleri arasında en üst sırada yer almaktadır. Biletler.com’dan bilet online olarak bilet alırken otobüsle ilgili bilgiler yolculara sms olarak bildirilmektedir. Bu bilgilendirme formu sayesinde yolcular unutma ya da saati şaşırma gibi durumlarsa sms’e bakarak yanılma oranlarını düşüreceklerdir.

Otobüs ve Uçak İle Seyahat Etmek İçin Hes Kodu Nasıl Alınır?

Uçak ve otobüs bileti satın alma işlemi yapılabilmesi için yolcuların biletler.com’dan bilet almadan önce HES kodlarını almaları gerekmektedir. HES kodu alımı hem sms hem de uygulama üzerinden gerçekleşmektedir. Uygulama üzerinden kod alımını gerçekleştirmek için IOS appstore veya google play store uygulamalarından hayat eve sığar uygulamasının indirilmesi gerekmektedir.

Hayat Eve Sığar uygulamasının HES kodu alim işlemleri bölümüne girilerek HES kodu kulanım suresi seçilerek HES kodu alım işlemi son bulur . HES kodu alımından sonra biletler.com’ dan alınan biletin ödeme kısmı için gerekli bilgilerin girilmesinin ardından HES kodu da firma ile paylaşılmak üzere ödeme alını kısmında belirtilmelidir.

En İyi ve En Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır?

Ucuz Uçak Biletleri alımı günümüz şartlarında biraz daha fazlalaşmıştır. Çünkü uçakla seyahat hem diğer ulaşım araçlarına göre daha konforlu hem de daha hızlıdır. Bu avantajlar yolcular için önemli olup hem zamandan yana kazanç hem de rahat bir şekilde ulaşım olması yönünden avantajlıdır. Son zamanlarda ise uçak biletlerinin fiyatlarında azalma gözükmektedir. Hem ucuz hem konforlu hem hızlı bir ulaşım aracı olarak hizmet sunan uçak yolcuların oldukça tercih ettiği bir ulaşım aracı olarak gündemdedir.

Ancak yolcular için en uygun biletin adresi biletler.com olarak yerini almaktadır.
Biletler.com sitesi sayesinde yolcular İstedikleri zaman istedikleri şehir dışı veya ülke dışı bölgelere en ucuz ve en konforlu bir şekilde ulaşabileceklerdir. Uçak bileti alımında tercih edilen biletler.com sitesinden alınan uçak biletinin üzerinde uçağın kalkış ve gidilmek istenilen bölgedeki varış saati, PNR ve rezervasyon numarası seklinde bilgiler yazmaktadır.
Bu bilgiler yolcular tarafından titizlikle dikkat edilmesi gereken noktalardır. Yolcuların istediği koltuk sayısını kiralama imkanları biletler.com sayesinde daha da kolay ve ucuz bir şekilde gerçekleşmektedir.

Bunun dışında uçak biletleri paketler halinde de satışa sunulmaktadır. Bu paketlerin fiyatları ve konfor oranları firmalara göre değişkenlik göstermektedir. En uygun ve olanakları yüksek firma yine biletler.com da mecbur bir şekilde bulunmaktadır. Ancak genel anlamda Business sınıf ve ekonomik sınıfı en çok satılan paketlerdendir.

Otobüs Bileti Fiyatları Hakkında Bilgileri

Otobüs bileti alımı yapılırken otobüs bileti fiyatları gidilen şehir ve firmaya göre değişmektedir. Özellikle pandemi sürecinde otobüs biletleri normal değerlerinden daha da artış göstermiştir. Bu artışlar normal artışlardır ancak kötü niyetli kişiler tarafından otobüs biletlerinde fahiş artışlar görülmektedir. Bu fahiş artışlar özellikle insanlarımız böyle zor zamanlar geçirirken gerçekten hiç olmaması gereken bir davranıştır.

Zaten pandemi sürecinde belirli işler haricinde çoğu mesleklerde aksamalar oluşmuştur ve bu durum aileleri sarsmıştır bu fahiş fiyatları ile de insanlar bir kere daha sarsılmıştır. Ancak biletler.com sitesi ne kadar uygun fiyatta biletler vermeye çalışsa da bu online otobüs sitesi de bu durumdan etkilenmiştir. Bu yapılan fahiş artışların önüne geçilmek için birtakım önlemler alınmaya çalışılmaktadır.

Bu önlemlerde otobüs fiyatları için bir baz fiyatın belirlenmesi düşünülmektedir. Bu baz fiyat için en uzak iki şehir düşünülüp biletlerdeki fiyatlar için %10 oranında zam getirilip şehirler arasındaki kilometreye bölündükten sonra otobüs fiyatları için bir baz fiyat çizelgesinin oluşturulması düşünülmektedir. Örnek olarak 1600 kilometreye sahip uzaklıkta en fazla yolculardan istenecek ücret 400 lira olmalıdır.

Bu önlemler sayesinde yolcular biraz daha rahatlayabileceklerdir. Ayrıca firmalar içinde kolaylıklar sağlanmaktadır. Bunlardan birisi otobüslerden otoyol-köprü ücretinin istenmeyecek olmasıdır. 7 bin 500 tane otobüs bulunmaktadır ancak bu süreçte bu otobüslerin hepsi yolculara hizmet verememektedir. Yolculara hizmet veremeyen otobüsler trafiğe çıkamadıkları için sigorta poliçelerinde indirim olması olağandır.