Akdeniz Üniversitesi’nden Muhittin Böcek açıklaması

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek

Last Updated on 26 Eylül 2020 by Yaşar Çelik

Yoğun bakımda koronavirüs tedavisi gören CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in sağlık durumuyla ilgili Akdeniz Üniversitesi’nden dün yapılan açıklamada, Böcek’in koronavirüs enfeksiyonu sonrası akciğer fonksiyonlarındaki sorunun devam ettiği, solunum cihazına bağlı olarak yoğun bir şekilde tedavi edildiği belirtildi. Hastaneden biraz önce yazılı bir açıklama daha yapıldı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 17 Ağustos’ta koronavirüs test sonucunun pozitif çıkmasının ardından özel bir hastanede tedaviye alındı. Başkan Böcek’in son koronavirüs test sonuçları negatif çıktı. Astım rahatsızlığı bulunan Başkan Böcek, sonrasında akciğerlerindeki yırtılma nedeniyle 7 Eylül’de entübe halde Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedaviye alındı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, kaldığı özel hastaneden 24 eylül gece saat 22.30 sıralarında Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi.

ÜNİVERSİTE’DEN YAPILAN İLK AÇIKLAMA

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği’nden yapılan açıklamada, “Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek 24 Eylül saat 22.30’da hastanemize takip ve tedavisi yapılmak üzere nakil edilmiştir. Hastamızın ilk değerlendirmesinde Covid enfeksiyonu sonrası akciğer fonksiyonlarındaki sorunun devam ettiği görülmüştür. Hastamız solunum cihazına bağlı olarak yoğun bir şekilde tedavi edilmektedir” denildi.

ÜNİVERSİTE’DEN BUĞÜN YAPILAN AÇIKLAMA

“KAMUOYUNA DUYURU

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Muhittin BÖCEK’in yoğun bakımdaki takip ve tedavisi devam etmektedir. Son 24 saat içerisinde de olumsuz herhangi bir süreç yaşanmamış olup, klinik seyri stabil olarak seyretmektedir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği”