Pandemide vizesiz seyahat edebileceğiniz 5 ülke

Last Updated on 11 Nisan 2022 by Yaşar Çelik

Henüz girdiğimiz 23 Eylül sonbahar ekinoksu bizim için yeni bir kış dönümünün habercisi. Sararıp dökülen yapraklar, usul usul esen rüzgar, sıcak kahve ve yumuşak bir battaniye… İster Kuzey Yarım Küre’de sonbahara, isterseniz de Güney Yarım Küre’de yaza merhaba deyin; pandemide vizesiz gidilen ülkeler ile güzel bir ekinoks zamanı geçirebilirsiniz. Tabii coronavirus kurallarına uyarak!

Peki 23 Eylül ekinoksunu hangi yarım kürede, hangi ülkede ve hangi şehirde geçireceksiniz? ‘Karar vermenize yardımcı olmak boynumuzun borcu’ dedik ve sizin için güzel bir liste hazırladık. İşte gezginler ve seyahat severler için pandemide vizesiz seyahat edebileceğiniz 5 ülke/şehir önerisi:

NOT: “Vizesiz başka hangi ülkelere gidebilirim?” diye merak ediyorsanız ‘2020 yılında vizesiz gidebileceğiniz Asya ve Avrupa ülkeleri‘ başlıklı içeriğimize göz atabilirsiniz.

KUZEY YARIM KÜRE’DE AVRUPA ŞEHİRLERİ

Moldova / Kişinev

İçinden Prut ve Dniester ırmaklarının geçtiği, turizm açısından çok fazla bilinmeyen bir ülke olan Moldova’nın Başkenti Kişinev, doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor. Dinyester Nehri’nin kollarında, son derece bereketli topraklara kurulmuş olan şehirde yapacağınız doğa gezintileri en güzel seyahat etkinliğiniz olabilir. Sanat Sokağı ise hediyelik alışveriş yapmanız için gitmeniz gereken duraklardan biri. Artık yeni tip çipli kimlik kartınızla Moldova’da 90 gün boyunca vizesiz kalabilirsiniz.

Ukrayna / Kiev

Zamanında “İçinde parklar olan şehirler gördüm ama parkın içinde şehri ilk kez görüyorum” demiş olan Goethe’nin bu sözü Ukrayna’nın başkenti Kiev’i ziyaret etmeniz için yeterli sebep bile olabilir. Rengarenk sokakları, doğal güzellikleriyle oldukça başarılı bir şekilde planlanmış bir şehir düzeni ile sizi fazlasıyla cezbedecek. Sovyetler Birliği döneminin etkilerini hala taşıyan Kiev’in içinden geçen Dinyeper Nehri şehri ikiye bölmekte. Nehrin batı kıyısında tarihi, turistik ve ana merkezler, doğu tarafında ise yeni yeni yapılaşma ve yerleşimler yer almaktadır. Ukrayna’da 90 gün boyunca vizesiz kalabilirsiniz.


GÜNEY YARIM KÜRE’DE ASYA ÜLKELERİ

Bali / Endonezya

Endonezya / Cakarta

17 binden fazla adaya sahip olan Endonezya’nın Başkenti Cakarta şehri, Asya’nın belki de en heyecan verici ve en hareketli küresel kenti olabilir. Cakarta’da, yeşil parklardan tarihi merkezlere, kozmopolit alışveriş merkezlerinden Güneydoğu Asya’daki en canlı gece hayatına kadar çok şey bulunuyor. Ama tabii her ülkede olduğu gibi corona pek çok şeyi değiştirdi. Cakarta’ya gittiğinizde sizi nelerin karşıladığını yorumlara yazmayı unutmayın. (; Endonezya’da 30 gün boyunca vizesiz kalabilirsiniz.

Maldivler / Male

Özellikle çiftler tarafından balayılarını geçirmek için tercih edilen bir destinasyon olan bu muhteşem Güney Asya ülkesi, 1200 adadan oluşan bir doğa şaheseri. Tropikal ağaçlar, lagünler ve kumsallarla çevrili bu bereketli ada kümeleri, önemli bir turizm cennetidir. Maldivler’in başkenti Male, doğal yapısı ve eşsiz güzelliği ile göz dolduran bir şehirdir. Şehirde görmeniz gereken yerler: Presidential Palace, Islamic Centre Grade Mosque, Sultan’s Park, National Museum, Whale Submarine Maldives, Cuma Cami, Balık Pazarı, Tsunami Anıtı, Artificial Beach ve Chandhanee Magu Caddesi’dir. Maldivler’de 30 gün boyunca vizesiz kalabilirsiniz.

#TGilekeşfet önerisi: Maldivler hakkında bilmeniz gereken 14 önemli şey


KUZEY YARIM KÜRE’DE ASYA ÜLKESİ

Singapur / Singapur

Küçük bir ada ülkesi olmasına rağmen yükselen gökdelenleriyle dikkat çeken Singapur, sahip olduğu tropikal iklim sayesinde her mevsim sıcaktır. Singapur şehir-ülkelerden biri olduğu için kendisinden başka şehre sahip değildir. Ancak genel anlamda ülkeyi dört bölgeye ayırmak mümkündür; Orchard Street, Little India, Sentosa Island ve Chinatown. Singapur’da isterseniz doğanın büyülü güzelliği karşısında kendinizi kaybedebilir, isterseniz de çeşitli kültürlerin bir araya geldiği noktalarda otantik bir deneyim yaşayabilirsiniz. Singapur’da 90 gün boyunca vizesiz kalabilirsiniz. Vizesiz gidilen ülkeler


“Yılbaşına da az kaldı, gidebileceğim vizesiz bir ülke arıyorum” diyenlere: Yılbaşı tatili için vizesiz 6 güzel şehir

“Vizesiz yerler içerisinden ekonomik koşullara sahip destinasyonları merak ediyorum” diyenlere: Yılbaşında vizesiz gidebileceğiniz 8 uygun ülke