Antalya Turizm Fuarı 2021 Nisan ayına ertelendi

Last Updated on 8 Ekim 2020 by Yaşar Çelik

Bu yıl ikincisi 26 – 27 Ekim 2020 tarihinde Antalya Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan Antalya Turizm Fuarı 2021 Nisan yılına ertelendi.

Ulusal ve uluslararası turizm profesyonellerinin işbirliği fırsatları oluşturmak için buluşacağı Antalya Turizm Fuarı Türk Turizm paydaşlarının ortak talebi ve verilen karar neticesinde strateji değişimine gidiyor.

ATF’den 2021 İçin Strateji Değişikliği

15 ülkeden turizm profesyonellerinin genel isteği ve 2021 sezonunda 2020 yılının sonuçlarından biri olacak ‘Son Dakika’ satışlarının ağırlık kazanacak olması, Türk turizmine en üst düzeyde verimlilik kazandırmak amacıyla organize edilmekte olan ATF‘yi tarih ve strateji değişikliğine teşvik etti.

2.000’in üzerinde yurtdışı acentesinin katılımıyla bir rekora imza atmak üzere hazırlıklarını tamamlayan Antalya Turizm Fuarı, B2B ziyaretçisi acentelerin, katılımcı konaklama tesisleri ve operatörlerin genel talebi üzerine tüm hazırlıklarını tamamlamış olmasına karşın organizasyonunu Nisan ayına erteliyor.

Turizm Memleket Meselesidir, Vazifemiz Memlekete Hizmettir

Antalya Turizm Fuarı Kurucusu Selçuk Meral konu hakkında; Paydaşlarımızın da son günlerdeki yoğun talebi ile Nisan ayına bir erteleme ile çok daha verimli sonuçlara varacağımız strateji değişikliğini tanımlamamızı sağladı. Turizm ayrışacağımız bir üst başlık olmaktan çok öte, biz dememizi zorunlu kılan bir memleket meselesidir. Vazifemiz de ortak paydada en yararlıyı tespit ederek memlekete hizmet etmektir.” dedi.

Ortak Karar

Birincisi yabancı 1000 seyahat acentesinin katılımıyla büyük bir başarı yakalayarak GMT Fuarcılık tarafından düzenlenen ATF, turizm sektöründeki tüm paydaşları ortak karar ve ortak gelecekte buluşturarak Türk turizminin mücadelesinde yepyeni bir anlayışı endüstriye kazandırmak amacında.

Antalya Turizm Fuarı Kurucusu Selçuk Meral; “ Öncelikli amacımız Turizm endüstrisinin gelişimine katkı sağlamak, ekonomik verimliliği artırmak, herkes için yeni fırsatlar sunmak, Türkiye’de tatile teşvik etmek, daha iyi bir sezon geçirmemize yardımcı olacak programlar geliştirmek diyerek; Bunlar en önemli ilkelerimiz olduğundan tüm paydaşlarımızın ortak kararı ile 2021 sezonu için son dakika satışlarına ivme kazandıracak bir strateji değişikliğine gittik” dedi.

2021’e Dair ‘son dakika’ Tespitler Antalya’da Yapılacak

ATF-Antalya Turizm Fuarı 2021’e dair en güncel tespitler çerçevesinde konu, konuşmacı ve buluşmaları ile Nisan ayında kapılarını açacak. 15 ülkeden 2000’nin üzerinde yabancı turizm profesyoneli, toplam 8000 profesyonel ziyaretçisi, online teknolojileri ve aplikasyonu ile Antalya Turizm Fuarı çok daha iddialı olacak organizasyonu ile daha da verimli olmak adına ‘Son Dakika’ satışlarına yönelik strateji değişikliğine giderek Mart- Nisan ayındaki günlerini ulusal ve uluslararası takvime göre en kısa zamanda açıklayacak.

ATF’de Yeni Tarih: Nisan 2021