İngiltere’nin seyahat koridoru listesinde son durum

Londra'yı Çocukla Keşfetmek: Gezdiğimiz Yerler ve Çocuklar İçin Tavsiyeler
Londra'yı Çocukla Keşfetmek: Gezdiğimiz Yerler ve Çocuklar İçin Tavsiyeler

Last Updated on 23 Ekim 2020 by Turizm Günlüğü

Yunanistan anakarasının tamamı ve tüm Yunan adaları, artık gerekli olmayan tüm uluslararası seyahatlere karşı İngiltere’nin tavsiyelerinden muaf oldu. 

Yunanistan’daki Mykonos Adası Perşembe günü İngiltere’nin “seyahat koridoru” listesine eklendi, bu da 25 Ekim pazar günü Yunan adasından gelen yolcuların artık izole edilmesine gerek kalmayacağı anlamına geliyor.

İspanya’nın Kanarya Adaları, İngiltere’nin seyahat koridoru listesine eklenirken, Yunanistan’ın Mykonos’u da geçen hafta listeye giren Girit ile birlikte Yunanistan anakarasının tamamını ve tüm Yunan adalarını, uluslararası seyahat uyarıları konumundan çıkarmış oldu.

KARANTİNAYA GEREK KALMADI

İngiliz Dışişleri Bakanlığı bu kararla “Yunanistan anakarasından veya Yunan adalarından İngiltere’ye dönüyorsanız, dönüşünüzde kendi kendinizi tecrit etmenize gerek yok” demiş oldu.

İspanya’nın Kanarya Adaları, Maldivler ve Danimarka da İngiltere’nin seyahat koridoru listesine eklendi. Bu bölge ve ülkelerden İngiltere’ye dönen gezginler, artık kendilerini izole etmek zorunda olmayacak.

ALMANYA DA SEYAHAT KISITLAMALARINI KALDIRIYOR

Öte yandan Almanya’nın da bu Cumartesi günü Kanarya Adaları’na seyahat kısıtlamalarını kaldıracağı biliniyor.

İspanya Sanayi, Ticaret ve Turizm Bakanı Reyes Maroto, “Kanarya Adaları’nın Birleşik Krallık’ın güvenli koridorlarına girişi harika bir haber ve Adalara turizm sezonlarına daha iyi umutlarla başlama fırsatı veriyor. İspanya ve Kanarya Adaları hükümetleri, konseyler, turistik belediyeler ve Kanarya’daki sosyal temsilcilerle birlikte, Kanarya Adaları’nın güvenli bir destinasyon, meyve vermeye başlayan bir iş olarak imajını güçlendirmek için son aylarda yoğun bir şekilde çalıştılar”dedi.

TÜRKİYE İÇİN KISITLAMALARA DEVAM

Türkiye için “ülkedeki COVID-19 risklerinin mevcut değerlendirmesine dayanarak, Türkiye’ye gerekli olmayan tüm seyahatlere karşı tavsiyede bulunuyor” ifadesi yer almakta.

YUNANİSTAN’A 450 MİLYON EURO

Avrupa Komisyon, Yunanistan’ın 450 milyon Euro’luk COVID-19 Destek Programı’nı onayladı. Koronavirüs salgınından etkilenen turizm işletmeleri, Avrupa Komisyonu’nun bu hafta Yunan planını onaylamasının ardından 450 milyon Euro’luk destek fonundan yararlanabilecek.

Yardım fonları turizm işletmelerinin yanı sıra ulaşım, inşaat ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren ve COVID-19 kısıtlayıcı önlemlerinden etkilenen şirketlere de aktarılacak.

Devlet Yardımları Geçici Çerçevesi kapsamında onaylanan, sübvansiyonlu kredi olarak tahsis edilecek yardım, yararlanıcıların Kovid-19 sırasında ve sonrasında likidite ihtiyaçlarını gidermelerine ve faaliyetlerini sürdürmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.

Kaynak: Turizmdatabank