Rus havayolu şirketlerinden Türkiye için yeni karar

Last Updated on 9 Kasım 2020 by Turizm Günlüğü

Rus havayolu şirketlerinden Türkiye uçuşlarına ilişkin yeni karar geldi.

Rus havayolu şirketlerinden yeni karar geldi. Alınan karar göre, Türkiye’ye uçuş sayısı azaltılacak, Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) sefer sayısı arttırılacak. Kararın Türkiye’de turizm sezonunun bitmesi, BAE’de sezonun başlaması nedeniyle alındığı açıklandı.

Rus havacılık yönetimi, yakın gelecekte havayolu şirketleri için Türkiye’ye uçuş izni sayısını azaltmayı, Birleşik Arap Emirlikleri’ne uçuş sayısını arttırmayı planlıyor.

UÇUŞLARIN ARTTIRILIP, AZALTILMA SEBEBİ

Gazetem.ru’nun aktardığı konuya ilişkin yapılan açıklamada: “Şimdiye kadar Türkiye’ye uçuşları azaltma kararı alınmadı. Bununla birlikte, kış programındaki mevsimsel faktörler nedeniyle, uçuşların Birleşik Arap Emirlikleri lehine değiştirilmesi planlanıyor. Böyle bir karar, Antalya tatil beldelerinde turizm sezonunun sonu ve BAE’de başlangıcı ile ilişkilidir” ifadelerine yer verdi.

KARAR DAHA ÖNCE DE GÜNDEME GELMİŞTİ

Rusya Federasyonu Başbakan Yardımcısı başkanlığında coronavirus salgınının yayılmasıyla mücadele için ekim ayı sonunda operasyonel merkez toplantısında da benzer bir öneri yapıldı. Toplantıda görüşülen konular arasında sadece uçuş kotalarının değişimi değil, aynı zamanda taşıyıcıların Birleşik Arap Emirlikleri’ne düzenli uçuşlar gerçekleştirebilecekleri şehirler listesinin genişletilmesi de vardı.