Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’ndan Ukraynalı turist açıklaması

Last Updated on 22 Aralık 2020 by Yaşar Çelik

2020 yılında 1 milyonu aşkın Ukraynalı turist, tatilini Türkiye’de geçirdi.

Ukrayna ve Türkiye Dışişleri Bakanları ve Savunma Bakanlığı’nın katılımıyla 18 Aralık’ta Kiev’de gerçekleştirilen “quadriga” (dörtlü görüşme) formatındaki müzakerelerde Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun açıklamasına göre 2020 yılında 1 milyondan fazla Ukraynalı turist Türkiye’yi ziyaret ederken, çoğu Antalya’nın tatil beldelerini tercih etti.

Ukrhaber’in aktardığı habere göre Çavuşoğlu “Sadece Antalya olarak, bu yıl Türkiye’de yaklaşık bir milyon Ukraynalı misafir ağırladığımızı duyurmaktan gurur duyuyorum. Bundan çok memnunuz” dedi.

TÜRKİYE “KIRMIZI BÖLGE” LİSTESİNE DAHİL EDİLDİ

Kasım ortasında, Türkiye karantina kısıtlamalarını sıkılaştırdı ve COVID-19 ile kötüleşen durum nedeniyle sokağa çıkma yasağı getirdi.

Ülkede kapalı sinemalar ve müzeler, restoranlar ve kafelerin (otel ve havalimanlarındaki kuruluşlar hariç) sadece paket servis için çalışmasına izin verildi. Yabancı turistlerin sokağa çıkma yasağına uymamasına izin verildi.

Ukrayna Sağlık Bakanlığı, epidemiyolojik durum düzelene kadar Ukraynalıların ziyaret etmeleri tavsiye edilmeyen “kırmızı bölge” ülkeleri listesine Türkiye’yi de dahil etti.