Turizm sektöründe 173 firma borcunu yapılandırdı

Last Updated on 3 Nisan 2021 by Yaşar Çelik

Er Yatırım ve Turizm Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat, sektör genelindeki finansal tabloyu “İşletmeler kötü durumda, döviz dalgalanması bizleri çok yoruyor. 173 firmanın 35 milyar TL’lik borç yapılandırdığı açıklandı. Finansal kriz daha derinleşmeden ciddi önlemler alınmalı ve finansal borç stokunun faizsiz şekilde ötelenmelidir” şeklinde özetledi.

Turizm sektörü birinci çeyrek gelir performansı ve Kovid-19 salgınında vaka sayılarındaki artışın otel rezervasyonlarına olan etkisini değerlendiren BOYD Başkanı Serdar Karcılıoğlu ve Er Yatırım ve Turizm Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat, konuk oldukları Bloomberg HT ekranlarında şu açıklamalarda bulundurlar:

Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (BOYD) Başkanı Serdar Karcılıoğlu: Kredi teşvikleriyle sektörü ayakta tutamayacağımız belli oldu. Turizm endüstrisinin kazanımlarını kaybetmekle karşı karşıyayız. Sektör 15 milyar dolarlık borç yükü altında. Genel giderlerin pandemi sonrasına ertelenmesi, sektöre nefes aldırabilir.

Er Yatırım ve Turizm Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat: Salgındaki belirsizliğin kalkması sektör genelinde doluluğa ciddi oranda yansıyacaktır. Turizm sektöründeki yatırımlarda “çok ciddi problemler” var. İşletmelerin durumu kötü durumda, döviz dalgalanması bizleri çok yoruyor. 173 firmanın 35 milyar TL’lik borç yapılandırdığı açıklandı. Finansal kriz daha derinleşmeden ciddi önlemler alınmalı ve finansal borç stokunun faizsiz şekilde ötelenmelidir.