Ruslar erken rezervasyon için Nisan ayını bekliyor

Otel dolulukları Türkiye genelinde neden düştü!
Otel dolulukları Türkiye genelinde neden düştü!

Last Updated on 5 Nisan 2021 by Turizm Günlüğü

Rusya’da yaklaşan yaz sezonu ile koronavirüs stresinden kaçış planları yapılıyor. 

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, Rus turistlerin Avrupa ve Güneydoğu Asya ülkelerine sonbahardan önce seyahat edemeyeceklerini söyledi. Lomidze, Güneydoğu Asya’daki bazı ülkelerin yaz aylarında yabancı turistlere kısıtlamaları kaldırabileceğini, ancak doğrudan uçuşları henüz başlamadığı için o destinasyonlara kitlesel turizm hareketinin zor olacağını kaydetti.

“Yazın Avrupa’ya gitmemiz pek olası değil”

Lomidze, “Koronavirüs salgınının üçüncü dalgası Avrupa’da gittikçe yaygınlaşıyor. Bu şartlarda yazın Avrupa’ya gitmemiz pek olası değil. Ne olacağını tahmin etmek zor, her şey salgının durumuna bağlı ama görünen o ki, durum normalleşmekten uzak” dedi.  İzvestiya gazetesine demecinde Lomidze, Avrupa ülkelerinin Rus turistlere kapılarını açması konusunda iyimser tahmin olarak sonbahar, karamsar tahmin olarak 2022 başını gösterdi.

“Güneydoğu Asya, Rusları sonbahar veya kış aylarında ağırlayabilecek”

Lomidze’ye göre Güneydoğu Asya ülkeleri ancak sonbahar veya kış aylarında Rusları ağırlayabilecek. Tayland, Vietnam ve Endonezya’nın yaza kadar karantinayı iptal edebileceğini belirten Lomidze, “Öncelikle orada yaz mevsimi turizm mevsimi değil, yağmur ve tayfun zamanı. İkincisi, hala oralara direkt uçuşlarımız yok” dedi.

“Türkiye’ye talep beklentinin altında”

Lomidze, “Türkiye’ye Mayıs tatili için talep şu an beklentilerin altında kaldı. Çünkü Türkiye’de salgının durumuna göre, belirli aralıklarla kısıtlamalar uygulanıyor. Görünüşe göre, çoğu turist Türkiye’den rezervasyon yaptırmak için Nisan ortasına kadar bekleyecek” dedi.

Rusların Mayıs tatili tercihleri belli oldu