Antalya 75 uçakla sezonu açtı

Antalya Havalimanı

Last Updated on 12 Nisan 2021 by Yaşar Çelik

Antalya Havalimanı iki gün önce bu sezon en yoğun gününü yaşadı. 10 Nisan Cumartesi günü Antalya’ya 37’si Rusya’dan 14’ü Almanya’dan olmak üzere toplam 75 uçak ile yurt dışından yaklaşık 15 bin turist geldi.

Birkaç gün önce Antalya 75 uçak ile sezonu açtı. Fakat bu uçakları çoğunun doğudan geldiği belirten NBK Touristic Genel Müdürü Recep Yavuz, “aylar sonra ilk kez Rodos’a, Girit’e Dubrovnik’e yırt dışından tek tük uçaklar inmeye başladığını, iki gün önce de Mayorka’ya Almanya’dan 55 uçak indiğini, Antalya bu sezon bir yandan yüksek vaka sayıları bir yandan da kendisine rakip olan diğer Akdeniz destinasyonları ile mücadele edeceğini” ifade etti.

NBK Touristic Genel Müdürü Recep Yavuz, 10 Nisan Cumartesi günü kendi bloğunda “ANTALYA SEMALARINDA 75 UÇUŞ” başlıklı bir yazı kaleme aldı. İşte Yavuz’un o yazısı…

ANTALYA SEMALARINDA 75 UÇUŞ

Ülkemizdeki vakaların en yüksek seviyeye ulaştığı dönem Avrupa’da Paskalya tatiline denk geldi. Zaten başta Almanya olmak üzere bir çok ülke Paskalya’da rotayı Mayorka’ya çevirmişti.

Böylelikle Mayorka tam bir yıl sonra ilk kez Antalya’dan fazla misafir ağırlayabildi. Ancak çeşitli kısıtlamalarla kuşatılmış kısıtlı tatil, ne tatilciyi ne de turizmciyi mutlu edebildi.

Bu, ancak İspanyollara züğürt tesellisi olabildi. Ön sezon diyebileceğimiz Nisan, Mayıs aylarında da aynı filmi seyredeceğiz.

Bu az kapasiteli dönemlerde İspanya ve Yunanistan doldurulmaya çalışılacak, ancak yüksek sezonda artan talep kapasiteye cevap veremeyince Türkiye kapıları açılacak…

Yani turizm hareketliliğimiz Haziran ortasına ötelenmiş gözüküyor.

2021 yılı bir önceki yıldan çok daha iyi olmamakla birlikte yaz dönemindeki aşılanma hızı ve düşen vaka sayıları sağlıklı bir seviyeye geldiği takdirde sezonu kasım, aralık aylarına uzatmak doğru bir hamle olacaktır.

Zira bugün itibarı ile tatil yapamayan, aşı sırası henüz gelmemiş olan yüzbinlerce insanın tatil talebi olacaktır.

Yarım yaz, yarım sonbahar ile ayakta kalmaya çalışacağız.

Almanya’nın Türkiye’yi yüksek rizikolu ülke ilan etmesi sektörde moral bozukluğuna yol açarken, gerek Rusya, gerek İngiltere’nin yakında benzer kararlar alabileceğini göz ardı etmemek gerekiyor. Türkiye’deki gidişat yakından takip ediliyor ve bugün itibarı ile çelişkili bir görünüm veriyoruz.

Güvenli sağlık sertifikasyonu ile dünyada en hızlı ve etkin kararları alarak turiste güvence verirken, ülkedeki vaka sayısında dünyada ilk sıralarda olmamız birbiriyle çelişiyor.

Oteldeki turisti korurken, sokaktaki vatandaşı koruyamayan bir resim ortaya çıkıyor.

Vatandaş olarak kişisel korunmayı ve özen göstermeyi henüz tam başaramadık. Ama artık kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz, vakalar azalacak turizm açılacak…

 

Bugün (10 Nisan Cumartesi) Antalya’ya 37’si Rusya’dan 14’ü Almanya’dan olmak üzere toplam 75 uçak ile yurt dışından yaklaşık 15 bin misafir gelecek. Sanırım bu, bu yılın bugüne kadar en yoğun günü olacak. Gelişlerin büyük kısmı Doğu ülkelerinden olurken, batıda hareketlenmenin Türk vatandaşları ile başladığını tahmin ediyorum.

AKDENİZ ISINIYOR

Aylar sonra ilk kez Rodos’a, Girit’e Dubrovnik’e yırt dışından tek tük uçaklar inmeye başladı. Yoğunluk artık evlerinde tutulamayan Almanlarda. Bugün Mayorka’ya Almanya’dan 55 uçak iniyor. Ben aşılanması biten orta yaş üstünün bu yıl turizm hareketini başlatacağını düşünüyorum.

Görünen o ki Antalya bir yandan yüksek vaka sayıları bir yandan da kendisine rakip olan diğer Akdeniz destinasyonları ile mücadele edecek.