Türkiye’ye gidemeyen Rus turistten tepki

Last Updated on 21 Mayıs 2021 by Turizm Günlüğü

Türkiye’ye gidemeyen turistlerden tepki: Kırım’daki resmen soygun!

Rusya basınının gündeminde son günlerde, Türkiye kapalı olduğu için, Mayıs tatilinden beri “mecburi destinasyon” haline gelen Rusya’nın Karadeniz bölgelerinden, özellikle Kırım’dan gelen yoğun şikayetler var.

Fiyatlar rekor düzeyde artarken, hizmet kalitesinin düşüklüğü hem haberlerde hem sosyal medyada büyük şikayet konusu oldu.

Örneğin Moskovskiy Komsomolets Gazetesi’ne konuşan Olga Komkovaya adlı turist, 20 Mayıs’ta Türkiye’ye tatile gitmeyi planladığını ancak uçuş yasağı nedeniyle gidemediğini belirterek, “Türkiye’de 10 gün iki kişilik tatil fiyatı 120 bin Ruble idi. Kırım’da yurt dışındakilerle aynı ayardaki otellere ise 50 bin Ruble fazladan vermek gerekiyor. Diğer otellerde ya normal havuz yok ya da mayıs ayında deniz soğuk. Tam pansiyon ile ilgili de sorunlar var” dedi.

Natalya ve Oleg Morozov ise Rusya ve Türkiye’deki tur paketi fiyatlarını kıyasladıklarını belirterek, “Ağustos ayı için Yalta’da beş yıldızlı otellerde fiyatlar 600 bin Ruble’den, dört yıldızlılarda 450 bin Ruble’den başlıyor. Bu resmen soygun. Türkiye’de ise aynı dönemde her şey dahil 380-400 bin Ruble’ye beş yıldızlı otelde yer bulmak mümkün” diye tepki gösterdi.

“EN KISA ZAMANDA TÜRKİYE SAHİLLERİNE ULAŞMA” DİLEĞİ İLE…

Turkrus.com’un aktardığı habere göre bazı yorumlarda, Karadeniz sahillerinde hak etmedikleri muameleye maruz kalan pek çok turistin bir daha gitmeyeceğinin altı çiziliyor.

Diğer yandan Rusya Tur Operatörleri Birliği Başkanı Maya Lomidze, Rusya sahillerinde yüksek fiyatlara rağmen turistlerin yurt içindeki tatil seçeneklerine talebinin yüksek olduğunu açıkladı.

Yorumların ve tartışmaların çoğu, “en kısa zamanda Türkiye sahillerine ulaşma” dileği ile sona eriyor.

Rusya turizm sektöründen hükümete Türkiye çağrısı