Ruslar daha erken gelebilir mi?

Ruslar için Türkiye hayal oluyor.
Ruslar için Türkiye hayal oluyor.

Last Updated on 5 Haziran 2021 by Yaşar Çelik

Rusya’nın devlet turizm organı Rosturizm Başkanı Zarina Doguzova, Rusya’dan Türkiye’ye turizm hareketinin “iyi haberlere bağlı olduğunu”, bunu Türk tarafından beklediklerini söyledi.

Türkrus’da yer alan haberde göre; Rus yetkili, Türkiye ile hava trafiğinin 21 Haziran’a kadar kapalı olduğunu, ancak “erken bir iyileşme ve açılma” umduğunu kaydetti.

“BİR MİLYON RUS TÜRKİYE TATİL PARASINI ÖDEDİ”

St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu’nda (SPIEF-2021) İzvestia’ya demeç veren Doguzova, “Bu yıl turizm sektörünün ana borçları Türkiye’nin kapanması nedeniyle oluştu. Şu an doğrudan parasını ödeyip tur satın alan veya ön ödeme yapan bir milyondan fazla vatandaşımız. Bu ödemelerin miktarı 30 milyar ruble” dedi.

“TÜRKİYE NORMALE DÖNERSE ORTADA BİR SORUN KALMAZ”

Doguzova, “Türk meslektaşlarımızın bize bildirdiği bu olumlu dinamiklerin, tekrar turizm hareketine başlamamıza izin vermesini umuyoruz. Eminim ki Türkiye normale dönerse, ortada sorun görmüyoruz. Yani tüm borçların, taahhütlerin hepsi hızlı bir şekilde yerine getirilecek ve vatandaşlar tatillerini yapacak” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DEN İYİ HABERLER BEKLİYORUZ”

Zarina Doğuzova, bakanlığın Türkiye’den olumlu haberler beklediğini, ancak her durumda Rusların sağlık ve güvenliğinin ilk sırada olduğunu vurguladı.

Doguzova, “Gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz. Konu sürekli gündemimizde” diye ekledi.