Ağustos ayında Ruslar hangi ülkede ne kadara tatil yapacak?

Rusya’da Türkiye Tatili Fiyatları

Last Updated on 4 Ağustos 2021 by Turizm Günlüğü

Rus İzvestiya Gazetesi yazın son ayında Rus turistler için en ideal destinasyonları sıraladı.

Rus İzvestiya Gazetesi yazın son ayında Rus turistler için en ideal destinasyonları sıraladı. Değerlendirmeye göre, Türkiye ve Yunanistan bir hafta iki kişilik yeme-içme dahil tatil için ortalama 20-25 bin Ruble’lik (2 bin 300 – 2 bin 800 TL) fiyatlarla hala en cazip seçenekler arasında başı çekiyor.

Rusya Tur Operatörleri Birliği ATOR yetkilileri her iki ülkede devam eden yangınların turistler açısından bir tehlike oluşturmadığı iddiasında. Yetkililer henüz iptallerle karşılaşmadıklarını belirtiyor.

YÜZDE 70’İ TÜRKİYE’YE

Buna göre, Ağustos ayında ülke genelinde satılan turların yüzde 70’i Türkiye’ye yönelik. Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın toplam payı yüzde 24.

Turkrus.com’un aktardığı habere göre; İzvestiya Gazetesi’nin dikkat çektiği ucuz tatil seçeneklerinden biri de Abhazya. Bir Moskovalı için Soçi üzerinden uçarak Abhazya’da bir hafta iki yıldızlı otelde tatil yapmanın bedeli 15 bin Ruble (1700 TL).

Türkiye’ye kıyasla daha pahalı olmakla birlikte Rus turistler için bir diğer seçenek Güney Kıbrıs ve Hırvatistan. İki ülkede de bir haftalık tatilin bedeli 34 – 36 bin Ruble arasında.

Gazete son olarak aşılanmış Rusya vatandaşları için Macaristan’ın da kapıları açtığını hatırlatıyor.