easyJet açıkladı: En çok hangi destinasyonlar talep görüyor?

Last Updated on 20 Eylül 2021 by Turizm Günlüğü

İngiltere’de tatil rezervasyonlarında hızlı artış… İlk etapta en çok talep gören destinasyonlar hangileri? İşte yanıtı…

İngiltere’nin seyahat kısıtlamalarını gevşetmesinin ve Türkiye’nin de dahil olduğu 8 ülkeyi kırmızı listeden çıkarmasının ardından rezervasyonlarda hızlı bir artış yaşandı. easyJet Holidays CEO’su Garry Wilson son gelişmeler hakkında kısa bir değerlendirmede bulundu.

İngiltere’nin geçen Cuma aldığı kararın ardından easyJet Holidays, rezervasyonlarda ani bir artış yaşandığını duyurdu. Tur operatörü ilk etapta Ekim ayı ara tatili için İspanya’nın Mallorca ve Tenerife, Türkiye’nin Antalya, Mısır’ın Şarm El-Şeyh destinasyonlarına yönelik yoğun talep artışı yaşandığını açıkladı.

Diğer yandan “city break” tatillerinde de rezervasyon artışı kaydedildi.

easyJet Holidays CEO’su Garry Wilson, “Tatillere yönelik bastırılmış bir talep olduğunu biliyorduk. Hükümetin açıklamasından sonra rezervasyonlarda bu bastırılmış talebin etkisini hızla gördük. Tatilciler, özellikle aileler Ekim ayındaki ara tatil dönemi için acele ettiler. Alınan bu karar hem sektörümüz hem de müşterilerimiz için olumlu bir gelişme oldu” dedi.

Diğer yandan İngiliz low cost havayolu firması easyJet, İngiltere’nin Gatwick (Londra), Luton (Londra), Manchester, Liverpool ve Bristol havalimanlarından Türkiye’ye uçuş düzenleyecek.