2022’de öne çıkacak 6 seyahat trendi

2023 Yılının En İyi Havayolu Şirketleri Açıklandı
Turizm Günlüğü'nün görsel partneri: Deposit Photos... 2023 Yılının En İyi Havayolu Şirketleri Açıklandı

Last Updated on 11 Ekim 2021 by Yaşar Çelik

Seyahat endüstrisi sürekli gelişiyor ve gelişen teknoloji ve değişen demografi beklentileri ve standart uygulamaları değiştirdikçe değişimin hızı artık her zamankinden daha hızlı. Bu, seyahatin neredeyse tüm yönlerini bozan COVID ile daha da kötüleşti. Elbette, en son seyahat trendlerine ayak uyduran ve yeni iş yapma biçimlerini benimseyen şirketler için gerçek fırsatlar var.

En Son Seyahat Trendlerini Takip Etmek Neden Önemli?

Seyahat trendlerinin zirvesinde kalmak, konaklama sektörü, ulaşım veya eğlence sektörü olsun, seyahat endüstrisindeki herhangi bir işletme için hayati önem taşımaktadır. Müşteriler, patronluk yaptıkları işletmelerin en son yenilikleri sunmasını bekler. Geçici hevesler gelip gidebilirken, bazı seyahat trendleri bir bütün olarak endüstrinin yönünü gösteriyor, bu seyahat trendlerini belirlemek ve benimsemek gelecekte alakalı kalmak için hayati önem taşıyor.

Haber önerilerimiz:

COVID ile İlişkili 6 Seyahat Trendi

Aşağıda, koronavirüs pandemisiyle bağlantılı bazı ana seyahat trendleri ve bunun seyahati kesintiye uğrattığı ve gezginlerin davranışlarını değiştirdiği çeşitli yollar hakkında çok daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

1. Hijyen ve Güvenliğin Önceliklendirilmesi

COVID salgınının başlangıcından bu yana, hijyen ve güvenlik önlemleri yoluyla yayılmanın azaltılmasına odaklanılmıştır. Ortama ve yerel düzenlemelere bağlı olarak, bu önlemler seyahat endüstrisi şirketlerinin el jeli sağlamasını, sosyal mesafeyi kolaylaştırmasını, maske takmayı zorunlu kılmasını ve/veya genel olarak temizliği iyileştirmesini gerektirebilir.

Açıkça, hem hijyen hem de güvenlik önlemleri her zaman gerekli olmuştur, ancak COVID zemininde, artık müşteriler için satın alma kararları verirken önemli bir odak alanı oldukları için bu önlemler ana seyahat trendlerinden biri olarak ortaya çıkmıştır. Bunu akılda tutarak, şirketlerin pazarlama içeriklerinde hijyen ve güvenlik adımlarını vurgulamaları ve aslında insanları güvende tutmak ve olumsuz tanıtımlardan kaçınmak için gerekli önlemleri almaları kritik öneme sahiptir.

2. Boş Zaman Seyahatine Daha Fazla Odaklanma

Dikkat edilmesi gereken en önemli seyahat trendlerinden biri iş etkinlikleriyle ilgilidir. Seyahat kısıtlamaları, belirli ülkelerde evlerin karıştırılmasına ilişkin sınırlamalar ve evden çalışmaya verilen önem nedeniyle, bu etkinliklerin çoğu iptal ediliyor ve ilk etapta daha az etkinlik için rezervasyon yapılıyor. Bu, bazı seyahat şirketlerini uyum sağlamaya teşvik ediyor.

Bazı durumlarda, seyahat yönetimine dahil olanlar, odaklarını ticari müşterilerden eğlenceye çevirmek isteyebilirler. Tatil amaçlı seyahatler de pandemiden etkilenmiş olsa da, seyahat için hala önemli bir talep var, aynı hanedeki insanlar daha kolay seyahat edebiliyor ve tatil dönemleri yine de müşteri getirebiliyor.

Bu durumlarda, ailelere, arkadaş gruplarına, çiftlere ve sizinle rezervasyon yapmaya istekli olabilecek diğer demografik özelliklere daha fazla odaklanarak genel seyahat pazarlama stratejinizde değişiklikler yapmanız gerekebilir.

3. Yerele Vurgu

Belirli ülkelerde yürürlükte olan seyahat kısıtlamaları ve karantina gereklilikleri ile birlikte uluslararası seyahatle ilgili daha genel kaygılar ile birlikte, COVID ile ilgili başlıca seyahat trendlerinden bir diğeri de yerel müşterilere vurgu yapmayı içeriyor. Bu bağlamda yerel, kendi ülkenizden veya komşu bir ülkeden gelen gezginler anlamına gelebilir.

Çabaları yerel olarak odaklamak, pazarlama mesajlarını farklı kitlelere hitap edecek şekilde değiştirmek anlamına gelebilir ve ayrıca yerel halka daha fazla hitap etmesi muhtemel özelliklerin tanıtımını da içerebilir. Örneğin oteller için bu, spor salonları, saunalar, Wi-Fi erişimi ve odalar gibi tesislerin ve özelliklerin geçici çalışma ofisleri olarak tanıtılması anlamına gelebilir.

Tabii ki bu, uluslararası müşterilere tamamen sırt çevirmek değil, sadece odağınızı değiştirmek anlamına geliyor.

4. Temassız Ödemelerin Daha Geniş Kabulü

Temassız ödeme bir süredir büyük bir seyahat teknolojisi trendi, ancak COVID ile ilgili durum bunu daha da önemli hale getirdi. Temassız ödemeleri kabul etmek, müşterilerinizi, dokunmaları gereken ortak yüzeylerin sayısını en aza indirerek onları korumak için gerekli adımları attığınıza ikna etmenin harika bir yoludur.

Teknoloji, mümkün olduğunca temassız ödeme kullanmanın hijyen faydalarının yanı sıra, yolculara daha fazla kolaylık ve daha hızlı bir ödeme süreci de sağlayabilir. Bu, seyahat işletmenizin geliri en üst düzeye çıkarmasına yardımcı olabilecek anlık satın almaları teşvik etmek için de yararlı olabilir.

5. Sanal Gerçekliğin Gücü

Sanal gerçeklik teknolojisi, son zamanların çığır açan teknoloji trendlerinden biri olmuştur ve seyahat endüstrisindeki rolü, neredeyse diğer tüm kullanım alanlarını aşmaktadır. Sonuçta, sanal gerçeklik, tümü dijital bir deneyim aracılığıyla destinasyonların sergilenmesine, otellerin görüntülenmesine ve cazibe merkezlerinin keşfedilmesine olanak tanır.

Bu, özellikle gezginlerin doğru yere gittiklerinden emin olmak istedikleri COVID döneminde yardımcı olabilir. Ayrıca, kurumsal rezervasyonlar veya etkinlik rezervasyonları alan kuruluşlara da yardımcı olabilir, çünkü bu müşteriler, yüz yüze görüntüleme için seyahat etmeye gerek kalmadan tesisleri tam olarak keşfetme seçeneğine sahip olacaklardır.

6. Sesle Kontrol Teknolojisi

Sesli kontrol teknolojisi, seyahat şirketlerinin temassız ortamlar sağlayabileceği ve COVID ile ilişkili riskleri azaltabileceği başka bir araçtır. Bu özel seyahat eğilimi, giderek artan sayıda şirketin otel odalarında ses kontrollü cihazlar kullandığı otel endüstrisinde özellikle yaygındır.

Bu, konuklara akıllı hoparlörler veya ses kontrollü bir hub kullanarak odalarının sıcaklığını ayarlama, televizyonu açma, kanal değiştirme, ön büro ile iletişim kurma ve çok daha fazlasını yapma olanağı sağlar. Aynı teknoloji, seyahat endüstrisinin diğer alanlarına da kolaylıkla uygulanabilir ve hem güvenlik hem de rahatlık için daha fazla katman sağlar.

Önceki İçerik“Bayanlar ve baylar” anonsu tarihe karışıyor
Sonraki İçerikEn zor yılın turizm verileri
Selçuk Kuttaş
1958 yılında doktor bir ailenin çocuğu olarak Burdur'da doğdu. Lise öğrenimini 1975 senesinde İzmir Özel Fatih Kolejinde tamamladıktan sonra, üniversite eğitiminin Ön Lisans kısmını Turizm ve Otel Operasyonları üzerine 1980 senesinde Londra'da bulunan Middlesex Üniversitesinde takdirname ile tamamladı. 1983 yılında ise yine aynı üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği üzerine Lisans tahsilini başarı ile tamamladı.1983 senesinde Middlesex Üniversitesinde İşletme üzerine yüksek lisans diplomasına devam etti. 1986 yılında Türkiye'de Divan İstanbul oteli ile otelcilik sektörüne giriş yapan Selçuk KUTTAŞ, Hilton International Ankara, swisotel The Bosphorus Istanbul, Hyatt Regency Istanbul & Hyatt Regency Baku , Princess Otelleri ve diğer otel grupları ile çalıştıktan sonra 2012 senesinde, beş yıl görev yaptığı Dedeman Hotels & Resorts International'dan ''Otel Genel Müdürü'' ünvanı ile emekli oldu. Kariyeri boyunca Yeditepe Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Girne Amerikan Üniversitesi, Swissotel Eğitim Merkezi ve Vatel International Business School Tourism & Hotel Management'da tam zamanlı ve ders saati ücretli ''Öğretim Görevlisi'' olarak çalıştı. KUTTAŞ çok iyi derecede İngilizce ve orta seviyede Fransızca bilmektedir. İngiltere'de bulunan Otel İşletmeciliği Enstitüsünün (Institute of Hospitality) üst düzey üyesidir. Aynı zamanda merkezi Antalya'da bulunan Profesyonel Otel Yöneticileri Derneğinin de (POYD) üyesidir. Selçuk KUTTAŞ evli ve bir kız çocuğu sahibidir.