Beyoğlu Belediye Başkanı’ndan Arap turist açıklaması

İstiklal Caddesi İçin Yeni Düzenleme
İstanbul - İstiklal Caddesi

Last Updated on 26 Ekim 2021 by Turizm Günlüğü

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Beyoğlu’nun turist profiline, son yıllarda giderek artan Arap turist sayısına ve bu yöndeki eleştirilere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız; “Sadece Arap turist değil, 7 kıtadan turisti ağırlıyoruz. Daha öncekinden daha fazla Arap olabilir ama batı ülkelerinden de turist var” dedi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Habertürk’ten Esra Boğazlıyan’a açıklamalarda bulundu.

“NARGİLE CAFE RUHSATI VERMİYORUZ”

“Beyoğlu ruhunu kaybetmedi. Bir ideolojik hesaplaşmayı bir mekan üzerinden yapmak ve Beyoğlu’nu kurban seçmek Beyoğlu’na yapılacak en büyük haksızlıktır” diyen Beyoğlu Belediye Başkanı Yıldız; “Sadece Arap turist değil, 7 kıtadan turisti ağırlıyoruz. Daha öncekinden daha fazla Arap olabilir ama batı ülkelerinden de turist var” açıklamasında bulundu.

Başkan Yıldız, yeni nargile cafe ruhsatı vermediklerini, mevcut cafeleri denetlediklerini söyledi.

“ARAPLAR DÜNYANIN HER YERİNE GİDİYOR AMA HİÇBİR YERDE BİZDEKİ GİBİ…”

Esra Boğazlıyan’ın “Araplar dünyanın her yerine gidiyor ama hiçbir yerde bizdeki gibi Arapça tabelalar, Arapça müzikler, nargile kafeler yok” ifadelerine yönelik olarak ise Başkan Yıldız; şu açıklamalarda bulunuyor:

“Tüm bunlar ekonomik. Mülk sahiplerinin tercihin faturası niye bize kesiliyor? Esnafın hitap ettiği kitle Arap ise Arap, Batılı turist ise İngilizce tabela var. Tabela kurallarını en çok ihlal edenler de büyük markalar. İngilizce tabela olunca şikayet yok. Arap turist Türkiye’yi daha çok tercih ediyor. Ne yapalım, yasaklayalım mı? Ben 2.5 yıldır nargile kafe ruhsatı vermiyorum. Yeni nargile kafeler açılmıyor, var olanlar denetleniyor. Tabela kirliliğine de müdahale ediyoruz.”

—O—

Habertürk’ten Esra Boğazlıyan’ın Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ile gerçekleştirdiği söyleşinin tamamını okumak için tıklayınız