İşte Bakanlığın 2022 yılı bütçesine ilişkin ilk detaylar…

Last Updated on 19 Kasım 2021 by Turizm Günlüğü

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bakanlığının 2022 yılı bütçesine ilişkin detayları Plan ve Bütçe Komisyonu’na sundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2018’de 630 dolar olan turist başına harcamanın 2021’in ilk 9 ayı itibarıyla 830 dolar olarak gerçekleştiğini belirtti.

Ersoy, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Bakanlığının 2022 yılı bütçesine ilişkin sunumuna, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç’ın vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirerek başladı.

Kovid-19 salgınının her sektörü olduğu gibi turizmi de olumsuz etkilediğini belirten Ersoy, “Bu dönemde biz, dünyaya örnek olan Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı’nı başlattık. Hem uluslararası kuruluşlar hem de diğer ülkeler tarafından yakından izlenmiş, programa ilişkin detaylı bilgi talepleri Bakanlığımıza ulaşmış ve birçok turizm ülkesinde örnek alınarak uygulanmaya başlanmıştır.” dedi.

Ersoy, program kapsamında eylül itibarıyla denetlenmiş ve sertifika almaya hak kazanmış toplam tesis ve araç sayısının 11 bin 595’e ulaştığını bildirdi.

Bakan Ersoy, Bakanlığın 2022 yılı bütçesine ilişkin ise şunları kaydetti:

“Bütçemiz, bağlı ve ilgili kuruluşlarımız dahil olmak üzere 7 milyar 109 milyon 129 bin Türk Lirası olarak öngörülmektedir. Bu bütçemizin 5 milyar 268 milyon 110 bin Türk Lirası cari bütçe, 1 milyar 841 milyon 19 bin Türk Lirası ise yatırım bütçesi olarak öngörülmüştür.

Bakanlık olarak kültürü, devamlılığı ve tanıtılması açısından turizmin ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz. Güçlü ve saygın kimliğiyle eşsiz kültür mirasımızın sürdürülebilir korunmasını sağlayan, turizm alanında da ülkemizi kararlıkla üst sıralara taşıyan Bakanlığımız, 2022 yılı bütçesini hesap verebilirlik ve şeffaflık ilkelerine uygun olarak en etkin ve verimli şekilde kullanacak, ülkemiz ve milletimiz için en üst fayda ve kazanca dönüştürmek için her zamanki gibi azami gayreti sarf ederek hedeflerine ulaşacaktır.”