Galataport’ta açılacak otele Amerika’dan Genel Müdür geldi

The Peninsula İstanbul’un Genel Müdürü Jonathan Crook Oldu

Last Updated on 4 Aralık 2021 by Yaşar Çelik

The Peninsula, Jonathan Crook’un 1 Ocak 2022 tarihi itibariyle The Peninsula İstanbul’un Genel Müdürü olarak belirlendiğini duyurdu.

Doğu ve Batı’nın buluşma noktası olan nefes kesici İstanbul Boğazı’nın kıyısında yer alan The Peninsula İstanbul, İstanbul’un tarihi Karaköy semtinde, gezinti yolları, müzeler, sanat galerileri, restoranlar, butikler, yolcu gemisi limanı içeren yeni bir sahil canlandırma projesi olan Galataport’ta açılıyor. The Peninsula İstanbul, Galata Kulesi, Galata Köprüsü ve tarihi Sultanahmet Bölgesi’nde yer alan Ayasofya, Sultanahmet Camii, Topkapı Sarayı gibi şehrin en ikonik yapılarına yakın konumu ile ön plana çıkıyor.

2011 yılından bu yana The Peninsula New York’un Genel Müdürü olarak görev yapan Jonathan Crook, yirmi yılı aşkın süredir The Peninsula bünyesinde çalışıyor. The Peninsula New York’a atanmadan önce, Bay Crook, Asya ve Kuzey Amerika’da yer alan diğer The Peninsula lokasyonlarında kilit yönetici pozisyonlarında bulundu.

Crook, iki yıldan fazla bir süre The Peninsula Manila’da Genel Müdür görevini üstlendi. Öncesinde ise, The Peninsula Tokyo’da Otel Müdürü, The Peninsula Beijing’de Yerleşim Müdürü ve The Peninsula Chicago’da Yiyecek ve İçecek Direktörü olarak görev yaptı. The Peninsula kadrosuna katılmadan önce, Bay Crook, Londra’daki The Dorchester ve Vail Colorado’daki The Sonnenalp Resort dahil olmak üzere birçok lüks otelin yönetici ekiplerinde çalıştı. Birleşik Krallık’ta doğup büyüyen Crook, Cheltenham’daki Gloucestershire Üniversitesi’nden Otel ve Kurumsal Yönetim alanında Yüksek Ulusal Diploma almadan önce Portekiz, Zambiya, Montserrat ve Mısır’da yıllar boyunca kendini geliştirdi.

The Peninsula İstanbul’un Genel Müdürü Jonathan Crook; “Eski ve yeninin buluştuğu İstanbul’da bu inanılmaz projede ekibe liderlik edecek olmaktan büyük onur duyuyorum. Gelecek yıl misafirlerimizi ağırlamaya başladığımızda, The Peninsula’nın konukseverlik standardı ile birleşen eşsiz Türk kültürünün, The Peninsula İstanbul’un en çok öne çıkan özelliği haline geleceğinden eminim. Bu muhteşem otelin bir parçası olmayı ve ortaklarımızla birlikte The Peninsula’yı İstanbul’un önde gelen beş yıldızlı lüks otellerinden biri haline getirmek için çalışmayı dört gözle bekliyorum.” diyerek, yeni pozisyonuyla ilgili heyecanını dile getirdi.

The Peninsula, Jonathan Crook’un yeni görevine ek olarak, The Peninsula New York’un yeni Genel Müdürü’nün ise Rolf Buehlmann olacağını memnuniyetle paylaşıyor. En son Odalar Operasyonları ve Kalite Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Bay Buehlmann, 2022’nin başlarında bu görevi üstlenecek.