2022’de otel teknolojilerinde öne çıkan trendler neler olacak?

Akdeniz'de Geceleme Rakamlarında Türkiye
Turizm Günlüğü'nün görsel partner'ı: Depositphotos

Last Updated on 19 Temmuz 2023 by Turizm Günlüğü

Nevotek Bölge Satış Müdürü Volkan Yücedağ, 2022 yılında konaklama teknolojilerinde öne çıkacak trendleri paylaştı. 2022’de otel teknolojilerinde “Casting” ve “Temassız Otel Uygulamaları” yoğun talep görecek.

2021 yılını tamamlarken Nevotek Bölge Satış Müdürü Volkan Yücedağ ile bir yıl sonu değerlendirmesi ve Nevotek’in 2022 yılına yönelik hedef ve planlarına yönelik bir söyleşi gerçekleştirdik.

Volkan Yücedağ, 2022 yılında otel teknolojilerinde “Casting” ve “Temassız Otel Uygulamaları”nın trend olacağını belirtti. İşte otel teknolojilerinde 2022 yılında öne çıkacak trendler…

2022 OTEL TEKNOLOJİLERİ TRENDİ: CASTING

2022 yılında konaklama teknolojileri alanında öne çıkan trendler neler olacak?

Tartışmasız, “Casting” ve “Temassız Otel Uygulamaları” 2022 yılının trendi olacak. Özellikle Casting için nerdeyse tüm müşterilerimizden talep var.

Casting; Netflix, Amazon Prime, Spotify, Youtube ve Chromecast’in desteklediği 200’den fazla uygulamayı, misafirlerin kendi mobil cihazından, kendi hesaplarıyla, kullanıcı adı ve şifre yazma zorunda kalmadan güvenle izlemesini sağlayan bir teknoloji.

“TÜRKİYE’DE BARUT OTELLERİ İLE HAYATA GEÇİRDİK”

Görüntü aktarıldıktan sonra, içerik TV üzerinde oynarken, misafir mobil cihazını dilediği şekilde kullanmaya devam edebiliyor.

Bu servisimizi 2019 yılında vermeye başladık. İlk uygulamamızı da yurt dışında Turks and Caicos’ta ve Türkiye’de Barut Otelleri ile hayata geçirdik.

2021 YILI DEĞERLENDİRMESİ

2021 yılını tamamlarken sizden bir yıl sonu değerlendirmesi alabilir miyiz? Nevotek, 2021 yılını nasıl tamamlıyor?

Bildiğiniz gibi 2020 yılında turizm sektörü pandemi nedeniyle çok zor zamanlar geçirdi. 2021 yılında ise toparlanma sürecine girdi. Bu olağanüstü ve belirsizliklerle geçen son iki yıla rağmen, bu yılın beklentilerimizden çok daha iyi geçtiğini söyleyebilirim.

Tabi Nevotek ekibi olarak da 2021 yılında oldukça fazla efor sarf ettik. İki yıl aradan sonra seyahat imkanı bulduk. Amerika’da Dallas ve Nashville’de, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentinde düzenlenen en önemli otel teknolojileri fuarlarında, otel yöneticileri ve profesyonelleri ile görüşme fırsatımız oldu. Bu etkinliklerde oldukça yoğun ziyaret aldık. En yoğun ziyaretçi alan ve meşgul stantlardan biri Nevotek standıydı demek yanlış olmaz.

Bu fuarların en önemli çıktısı elbette ki akabinde devam eden iletişim ve iş birliği fırsatları. Bizi son derece memnun eden de etkinlik sonrası geri dönüş oranının oldukça fazla olması.

2021’DE EN FAZLA TALEP EDİLEN TEKONOLOJİK ÇÖZÜMLER

2021 yılında Nevotek’in hangi ürünleri ve teknolojik çözümleri talep gördü?

Bu yıl en fazla talep gören çözümümüz, klasik ürünlerimiz arasında yer alan Hotel IPTV yazılımımız ve yeni ürünümüz olan NevoEdge servisimiz oldu.

NevoEdge servisimiz için global pazarda 3 büyük anlaşma yaptık. Bu 3 firma otellere donanım ve içerik sağlayan teknoloji devleri arasında yer alıyor.

Hotel IPTV yazılımımızda ise Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere 20’nin üzerinde yeni otel açılışını tamamladık.

İnteraktif TV uygulamamız da bizi diğer firmalardan ayıran özellik, yazılımımıza entegre olan Temassız Hotel uygulamamız ve Cast servisimizdir.

Bir konuda iddialıyız ki, çok iyi bildiğimiz otelcilik sektöründe, bizim sunduğumuz şekilde uçtan uca çözüm sunan ve müşteriye göre özelleştirmelerle değer katan, kendi geliştirdiği yazılımları ile sektörde uzmanlaşmış, dünyanın her yerine butik servis sağlayan uzun soluklu bir yolda ilerleyen başka rakip görmüyoruz.

2022 YILI İÇİN OTEL YÖNETİCİLERİNE TAVSİYELER

2022 yılı ve sonrası için otel yöneticileri konaklama teknolojileri alanında hangi konu başlıklarına dikkat etmeli ve nelere önem vermeli? 2022 yılı ve sonrası için otel yöneticilerine hangi konularda tavsiye ve önerilerde bulunursunuz?

Özellikle binlerce müşteriye aynı anda hizmet veren oteller ve tatil köyleri için hızlı, güvenilir ve gelişmiş teknolojiler kritik önem taşıyor.

Otel yönetimi için her zaman konuk memnuniyeti ilk sırada geliyor. Bu nedenle de pandemi sonrası daha da belirginleşen ana başlığın, müşteri sadakatini geliştirecek kişiselleştirilmiş hizmetler olduğunu düşünüyorum.

OKUMA ÖNERİSİ: Pandemi sonrası otellerin kurtarıcısı olacak 4 teknoloji

Bu kapsamda teknoloji sunan taraf olarak, otel yöneticilerine, dijitalleşmenin sürdürülebilir ve uzun soluklu bir süreç olduğunu, istikrar gerektirdiğini göz önüne almalarını önerebilirim.

Her sektörde olduğu gibi turizm teknolojileri alanında da deneyim sahibi ve iyi referansları olan firmalar ile çalışma tercihi, kesinlikle uzun vadeli stratejiler için önem arz etmektedir.

Nevotek 2022 yılında hangi alanlara, hangi teknolojik çözümlere ağırlık verecek? Kısaca bahsedebilir misiniz?

Tecrübelerimizi müşterilerimizin operasyonlarını daha verimli yönetmeleri için sunarken, aynı zamanda otelciliğin geleceğini tasarlamak amacı ve hedefiyle en son teknolojileri yakından takip ediyor ve ürünlerimize uyarlıyoruz.

Çözümlerimiz elbette sadece otel misafirlerine yönelik değil.

Aynı zamanda otel yönetimine; operasyonel süreçlerde maliyetlerini minimize etmeleri, zaman tasarrufu sağlamaları, otel çalışanlarının iş akışlarında verimliliği arttırma ve yönetimin alacakları kararlarda kullanabilecekleri verileri sunmakta isimizin en önemli parçası.

Hizmet sektörünün başarı ölçütü = mutlu müşteri.

İşte biz de otellere bunun anahtarını sunmak için çözümlerimizi şekillendiriyor, yeni her teknolojiyi ürünlerimize adapte ediyoruz.

Otel misafirlerinin, daha fazla kişiselleştirilmiş hizmetler ve çevrimiçi asistanlar, yapay zekâ destekli gelişmiş hizmetler bekleyeceğini tahmin ediyoruz.

Çözümlerimizi bu doğrultuda geliştirmeye devam edeceğiz.