İskandinavya’da bir ülke daha sınırlarını açtı

Fotoğraf: Visit Norway Facebook sayfası

Last Updated on 27 Ocak 2022 by Turizm Günlüğü

İskandinavya ülkelerinden Norveç, 2020 yılının Mart ayından bu yana ilk kez Dünya’nın dört bir yanından gelen tüm ziyaretçilere sınırlarını açtı.

Norveç, Dünya’nın dört bir yanından seyahat edecek tüm ziyaretçilere sınırlarını 26 Ocak itibariyle açtığını duyurdu.

Artık Avrupa Birliği ülkeleri dışından gelen yolcular, 10 günlük karantinaya tabi olmadan Norveç’e giriş yapabilecek.

Visit Norway Müdür Vekili Audun Pettersen, ülke sınırlarının yeniden açılması konusunda açıklamada bulundu.

Audun Pettersen konuya ilişkin; “Bugünü çok bekledik ve Dünya’nın dört bir yanından gelen ziyaretçilerimizi gerçekten özledik. Seyahat severler tekrar Norveç’e yönelik seyahat planı yapmaya başlayabilir. Bu, turizm ve seyahat endüstrisi için çok önemli bir gelişme; çok büyük bir anlam teşkil ediyor” ifadelerini paylaştı.

NORVEÇ’E GİRİŞ ŞARTLARI

Norveç’e seyahat edeceklerin ülkeye varışlarda test sonucunu sunmaları ve gerekli belgeleri doldurarak kayıt yapmaları gerekiyor.

COVID sertifikası, aşılama sürecini tamamladığını veya Covid-19 geçirdiğine dair belgeleri ibraz etmeyen kişilerin Norveç’e seyahat etmeden önce test yaptırıp; ülkeye girişlerinde negatif test sonucunu sunmaları gerekecek.

İskandinavya ülkelerinden Danimarka da 1 Şubat itibariyle tüm kısıtlamaları kaldıracağını açıklamıştı. Konuya ilişkin detayları “1 Şubat itibariyle tüm kısıtlamaları kaldırıyor” başlıklı haberimizde bulabilirsiniz.