Rusların Avrupa ülkelerine yönelik talepleri artıyor

Rusya’da Bilet Fiyatları Uçuşa Geçti

Last Updated on 21 Şubat 2022 by Turizm Günlüğü

Rusların Avrupa ülkelerine uçak bileti talepleri artıyor. İşte detaylar…

Rusya’da faaliyet gösteren çevrimiçi seyahat servisi Tutu.ru tarafından yapılan açıklamada, Rusların Norveç, Letonya, Litvanya ve Avusturya dahil olmak üzere hava trafiğinin açıldığı Avrupa ülkelerine yönelik uçak bileti taleplerinin neredeyse üç kat arttığı bildirildi.

NORVEÇ BİLETLERİNE TALEP İKİ KAT ARTTI

Tutu.ru verilerine göre, 14 – 17 Şubat arası dönem için Norveç’e düzenlenen uçak seferlerine Rusların bilet talepleri yaklaşık iki kat daha fazla olurken; Şubat ayında Moskova’dan Norveç’in başkenti Oslo’ya uçak bileti fiyatları tek yön için 13 bin Ruble’den başlıyor.

Öte yandan uçak bileti rezervasyonlarında henüz bir artış fark edilmediğine işaret edilen açıklamada, potansiyel turistler arasında bu destinasyona olan ilginin artmasının söz konusu olduğu aktarıldı.

17 Şubat’ta Litvanya’ya seyahat için uçak bileti arama sorguları, bir ay öncesine göre üç kat artış gösterirken, bağlantılı bir uçuşla Moskova’dan Vilnius’a uçak bileti fiyatlarının en az 8 bin 300 Ruble olduğu da gözlemlendi.

Ruslar, son bir hafta Letonya’ya seyahat için uçak bileti taleplerini bir ay öncesine göre 2.5 kat artırırken; Moskova’dan Letonya’ya direkt uçuş için bilet fiyatlarının 6 bin 200 ruble olduğu kaydedildi.

Rusya’dan Avusturya’ya seyahat için Rusların bilet arama sorgularında da üç kat artış olduğunu açıklayan Tutu.ru, Moskova’dan Avusturya’nın başkenti Viyana’ya bir uçak biletinin ortalama fiyatının 5 bin 500 ruble olduğunu ekledi.

Gazetemru.com’un aktardığı habere göre son günlerde Rusya – Ukrayna gerilimi nedeniyle Ruble’de yaşanan değer kaybı, kış sezonu yurt dışı uçak biletlerinde yüzde 10’lara varan artışa neden oldu.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin (IATA) iç döviz kuruna ilişkin verilerine göre Rusya’da dış hat uçak biletlerindeki artışın yüzde 6 ila 10 oranlarında olduğu kaydedilirken, İzvestiya Gazetesi’ne açıklama yapan dev çevrimiçi bilet satış servisi Biletix, Ruble’deki değer kaybının Rus havayolu şirketlerinin uluslararası uçuşlarının yanı sıra yabancı taşıyıcıların sunduğu uçak biletlerini de doğrudan etkilediğini söyledi.

Bain & Company ortağı Sergey Zaitsev, ülkeler arasındaki uçuşların maliyetinin döviz cinsinden olduğunu vurgularken, Ruble cinsinden ücretin IATA oranlarına göre belirlendiğini, bu nedenle uluslararası uçuşlarda tarifelerin döviz kuruna göre değiştiğini aktardı.

Rusya’nın önde gelen havayolu şirketlerinden bir kaynak İzvestia’ya yaptığı açıklamada; döviz kurunun düştüğünde uçak biletlerinin fiyatının da düşeceğini, Ruble değer kaybettiğinde ise bu durumun fiyatlara hemen yansıtıldığını belirtirken; Rusya Seyahat Endüstrisi Birliği (RST) Başkan Yardımcısı Dmitry Gorin, gazeteye yaptığı açıklamada, üç aylık kur dalgalanmaları nedeniyle yurt dışına uçak biletlerinde fiyat artışının yüzde 10’a yükseldiğini doğruladı.