Erdoğan: Turist çekme noktasında çok ciddi sıkıntılar yaşamayacağız

Foto: @RTErdogan Twitter hesabı

Last Updated on 25 Mart 2022 by Turizm Günlüğü

NATO Zirvesi kapsamında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya – Ukrayna Savaşı’na bağlantılı olarak yaz sezonu öncesi Türkiye turizminin geleceğine ilişkin bir dizi açıklamada bulundu.

NATO Zirvesi sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Rusya – Ukrayna savaşı sonrasında Türkiye turizminin yaz sezonuna nasıl gireceği yönündeki soruya Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Böyle bir dönemde turizmde bir patlama veya ciddi bir yükseliş çok iddialı bir ifade olur” açıklamasında bulundu.

“Kültür ve Turizm Bakanı’nın bu konuda farklı ülkelerle görüşmeleri sürdürdüğünü” belirten Erdoğan; “Aynı şekilde biz de gerek Rusya gerek Ukrayna gerek Polonya, bütün bölgelerle yine görüşmelerimizi sürdürüyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ise kendisiyle; “Turizmde biz özellikle önünü kesmeyeceğiz, teşvik edeceğiz ve Türkiye’ye vatandaşlarımızın gidişi noktasında herhangi bir engel koymayacağız” ifadelerini paylaştığını kaydetti.

“TURİST ÇEKME NOKTASINDA İNANIYORUM Kİ ÇOK CİDDİ SIKINTILAR YAŞAMAYACAĞIZ”

Recep Tayyip Erdoğan, turizmle ilgili açıklamalarını şu ifadelerle tamamladı:

“Polonya Cumhurbaşkanı Duda’nın da “Biz vatandaşlarımıza Türkiye’ye turizm için gitmeleri noktasında tavsiyede bulunuyoruz” dedi.

Bize Ukrayna’dan 2 milyonun üzerinde, Rusya’dan 5 milyonun üzerinde turist geliyor.

Biz Türkiye olarak güvenilir bir ülke olmamız hasebiyle turist çekme noktasında inanıyorum ki çok ciddi sıkıntılar yaşamayacağız ve İngiltere’den de biz bundan sonraki süreçte daha fazla turist alma imkanını da yakalayacağız. Almanya’dan da hakeza öyle. Çalışıyoruz, çalışacağız. Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ile iyi bir görüşmemiz oldu ve Almanya-Türkiye arasındaki diyaloglardan da bundan sonraki süreç için ümitliyim.”