Rusların egzotik turlara ilgisi arttı

Last Updated on 13 Nisan 2022 by Turizm Günlüğü

Ruslar için yaz tatili rezervasyon sezonu bu yıl geç başladı. Pandemi sonrası Rusların egzotik destinasyonlara yönelik talebinde artış yaşanıyor. 

24 Şubat’ta Rusya’nın Ukrayna’yı istilası sonrasında uygulanan yaptırımlar ve uçuş yasaklarından dolayı tatil rezervasyonu yaptırmayan Ruslar, yaptırım uygulamayan ülkelere rağbet gösteriyor.

Haberrus’un RIA Novosti’den aktardığı habere göre Rusların en çok ilgi duyduğu ve rezervasyon yaptırdığı ülkelerin başında Türkiye, Maldivler, Seyşeller ve Tayland geliyor.

Tez Tour, Rusların artık Türkiye yönüne ek olarak Maldivler, Seyşeller ve Tayland’a seyahat etmek için rezervasyon yaptırdıklarını bildirdi.

RUSLARIN EGZOTİK TURLARA İLGİSİ ARTTI

Bu sene de Tayland’a düzenli uçuşlar yoğun ilgi görürken tur satış uzmanları Rusların egzotik destinasyonlara yönelik talebin arttığını belirtiyor. Bunlar arasında, başta Meksika ve Latin Amerika geliyor.

Örneğin, Meksika’ya turist akışı Şubat ayında %65 arttı. Bu 2 milyon 600 binden fazla turist demek, Ruslar da bu yönü aktif olarak geliştirmeye hazırlar.

2022’de iç turizm de Ruslar tarafından yoğun rağbet görüyor. Coral Travel’a göre St. Petersburg talep açısından lider konumda bulunuyor. Diğer destinasyonlar arasında Kafkaslar, Altay, Krasnodar ve Kırım da bulunuyor.