Air Astana’dan Türkiye atağı: Haftada 65 uçuş

Air Astana Türkiye Ülke Müdürü Nadya Özcan

Last Updated on 9 Mayıs 2022 by Turizm Günlüğü

Kazakistan merkezli havayolu firması Air Astana, Türkiye’de uçuş düzenlediği destinasyonlar arasına Bodrum ve Antalya’yı da ekledi. Air Astana Türkiye Ülke Müdürü Nadya Özcan, havayolu firmasının Türkiye programına ilişkin detayları paylaştı.

36 yıldır havacılık sektöründe, 14 yıldır Air Astana’da çalışmalar yürüten ve 2018 yılından beri Air Astana Türkiye Ülke Müdürü olarak görev üstlenen Nadya Özcan, Kazakistan merkezli havayolu firmasının bu yılki Türkiye operasyonları hakkında açıklamalarda bulundu.

Kazakistan merkezli havayolu firması Air Astana’nın pandemi sürecinde 2 sene boyunca kar eden sayılı havayolu firmalarından biri olduğunu belirten Nadya Özcan, bu süreçte Air Astana’nın charter uçuşlarına, Maldivler, Phuket Adası gibi turistik destinasyonlara charter uçuşları düzenlemeye başladığını ifade etti.

HEDEF 400 BİN PAX

Rusya – Ukrayna Savaşı sonrasında Rusya uçuşlarının askıya alınmasıyla Air Astana’nın Türkiye uçuşlarına ağırlık verdiklerini açıklayan Nadya Özcan konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu;

“Air Astana olarak Türkiye için oldukça heyecanlıyız. Türkiye’ye yönelik olarak daha önce hiç olmadığı kadar uçuş planladık. Bu yıl için Türkiye hedefimiz yaklaşık 400 bin pax’a ulaşmak. Kazakistan’dan İstanbul’a haftada 19 uçuş, Antalya ve Bodrum ile beraber yaklaşık haftada 65 uçuş düzenleyeceğiz. Bu, 36 tane uçağı olan ve 20 yaşında olan Air Astana için oldukça önemli bir rakam. Antalya uçuşlarının 10 tanesi tarifeli uçuş olarak yapılacak, diğerleri charter olarak düzenlenecek. Tur operatörlerine satılmış durumda… Antalya uçuşlarımız 26 Mayıs’ta başlayacak ve Ekim ayına kadar devam edecek.”

HAFTADA 65 UÇUŞ

Air Astana’nın kardeş firması FlyArystan’ın da İstanbul’a uçuş düzenlediğini hatırlatan Nadya Özcan; “FlyArystan da İstanbul’a uçuş düzenliyor. Türkiye’ye yönelik haftada 65 uçuşun üstüne FlyArystan uçuşlarını da eklemek gerekiyor. FlyArystan, Kazakistan’dan İstanbul’a 9 uçuş gerçekleştirecek. FlyArystan firmamız da Turkistan – Sabiha Gökçen ve Aktau’dan İstanbul Havalimanı’na uçuyor. FlyArystan da Antalya’ya uçuş düzenlemeyi planlıyor. Bunun da detaylarını yakında kamuoyuyla paylaşacağız” açıklamasında bulundu.

Nadya Özcan son olarak, “Kazakların, Türkiye’yi çok sevdiğini, tatil için en çok Antalya’yı tercih ettiklerini” belirtti.

AIR ASTANA’NIN ANTALYA VE BODRUM’A YÖNELİK UÇUŞ PROGRAMI ŞU ŞEKİLDE:

✈️ ANTALYA:

Haftalık tarifeli uçuşlar: Antalya – Almatı: 7 uçuş / Antalya – Nur-Sultan: 3 uçuş

Haftalık charter uçuşları: Antalya – Kazakistan: 20 uçuş (aylara göre değişiklik gösterebilir)

✈️ BODRUM:

Haftalık tarifeli uçuşlar: Bodrum – Almatı: 2

Haftalık charter uçuşları: Bodrum – Almatı: 2 / Bodrum – Nur-Sultan: 2