Hangi ülkelere uçabilirim? Ülkelerin güncel seyahat kuralları

Lüks Bir Tatil Yapalım ama Ekonomik Olsun
Lüks Bir Tatil Yapalım ama Ekonomik Olsun

Last Updated on 18 Mayıs 2022 by Yaşar Çelik

Hangi ülkelere uçabilirim? Ülkelerin güncel seyahat kurallarını nelerdir? Pandemi kuralları esnetildi ve seyahatler eskisine yakın bir formatta yapılmaya başlandı. Yazında gelmesiyle yıllık izinlerini kullanmak isteyen birçok seyahat sever şimdiden bütçesine uygun vizeli ya da vizesiz gidebileceği ülkeleri araştırmaya başladı.

İki yıldır yurt içinde bir şekilde tatil yapmaya çalıştık ama artık çoğu ülke sınırları açtı ve uçuşlar eskisi gibi kesintisiz olarak yapılmaya başlandı. Pandemide öğrendiğimiz tek şey varsa oda hayatın sokakta yaşanan bir şey olduğudur. İstediğiniz kadar zengin olun, istediğiniz villada oturun, kapınızda 5 arabanız olsun, hiç fark etmez. Tüm insanlar sokağa çıkıp özgürce gezemedikten sonra sizin servetiniz de yalnız başına bir işe yaramadığı ortaya çıktı.

Seyahat Trendleri – GOAT

Evde yemek yemek ile bir restoranda kalabalık içinde yemeğin keyfini pandemide anladık. İnsan sosyal bir varlık. Her ne kadar da her sorunumuz kaynağı başka bir insan olsa da insansız da yaşayamıyoruz.

Sevdiğimiz bir dostumuzla tatile çıkmak, seyahat etmek, yemek yemek, saatlerce bir restoranda sohbet etmek artık hayal değil yapılabilir bir şey. Önerimiz bu sene tüm bunları pandemi bitmiş iken farklı yerlerde yapmanızdır.

An’a odaklı seyahatler

Türk Vatandaşları hangi ülkelere seyahat edebilir?

    • Şu an itibarı ile 234 ülkenin Türk vatandaşlarına uyguladığı güncel giriş koşulları:
    • 113 ülkeye seyahat edilebilir. COVID-19 testi veya karantina gerekli değildir.
    • 71 ülkeye test yaptırarak seyahat edilebilir. Gerekli COVID-19 testleri yaptırılarak seyahat edilebilir.
    • 8 ülke test ve karantina uyguluyor. Gerekli COVID-19 testleri yaptırılarak ve varışta karantinaya girilerek seyahat edilebilir.
    • 16 ülkeye giriş kısıtlıdır. Sadece ülkeye geri dönen vatandaşlar ve katı gereksinimleri karşılayan yolcular seyahat edebilir.

26 ülke hakkında yeterli bilgi bulunmuyor. Bu ülkelerin seyahat kısıtlamaları bilinmemektedir.

 

 

VİZE İSTEMEYEN ÜLKELERİ TERCİH EDİN

Euro’nun yükselmesiyle vize artık ciddi bir maliyet oldu. Birde tüm evraklarınız tamam olsa vize alacağınız bir garanti olmadığından kimsenin de çöpe atacak 100 Euro’su olmadığından ilk tercihiniz her zaman vizesiz ülkeler olsun. Vize alsanız bile çoğunlukla kısa süreli vize verildiğinden her gidişiniz için aynı evrakları hazırlamak, aynı parayı harcamak pek mantıklı bir seçenek olarak görünmüyor.

VİZE İSTEYEN ÜLKELER

Vize isteyen ülkeler genelde Avrupa ülkeleridir. Schengen Bölgesi ülkelerine vize almak çok kolay değil ve 100 Euro gibi masrafı bulunmakta. Ve de oldukça da zaman ayırmanız gereken bir süreç vize alma süreci. Evrakları hazırlamak, vize için randevuya gitmek, sonrasında tekrar gidip pasaportunuzu almak dernek nerden baksanız en az 3 iş gününüzü ayırmanız gerekiyor.

HANGİ ÜLKELERE UÇABİLİRİM?

Bu listeyi size Pegasus Havayollarından önermek isteriz. Çünkü havayollarının listesi her an, her gün resmi siteler baz alınarak güncellenmektedir.

Hangi ülkelere uçabilirim? Güncel bilgileri öğrenmek için TIKLAYIN

ÜLKELERİN GÜNCEL SEYAHAT KURALLARINI NELERDİR?

Ülkelerin uyguladığı güncel seyahat kuralları içinde size önereceğimiz site Türk Havayolları olacaktır.

Ülkelerin güncel seyahat kurallarını öğrenmek için TIKLAYIN

Turizm Günlüğü’nün görsel partneri: Deposit Photos