55 ülkeden 160 düğün organizatörü Bodrum’da buluştu

Last Updated on 18 Mayıs 2022 by Turizm Günlüğü

Dünya’nın önde gelen destinasyon düğünü organizatörleri, IADWP Eurasia’nın 17. World Travel Romance Travel Conference organizasyonu kapsamında 17 – 18 Mayıs 2022 tarihlerinde Bodrum’da bir araya geldi.

International Association of Destinations Wedding Professionals IADWP (Uluslararası Düğün Profesyonelleri Derneği), 17. Uluslararası Düğün Çalıştayı’nı 17 Mayıs’ta Bodrum Azak Hotel’de gerçekleştirdi.

Bodrum Belediyesi’nin ve IADWP Bodrum Temsilcisi Fatih Öztarakçı’nın destekleriyle düzenlenen Çalıştay’a 55 ülkeden yaklaşık 160 düğün planlamacısı katıldı.

Katılımcıların önemli kısmını Hindistan, İspanya ve Güney Amerika ülkelerinden gelen düğün organizatörleri oluşturdu.

17. Uluslararası Düğün Çalıştayı’nın açılış konuşmalarını IADWP Eurasia Başkanı Murtaza Kalender, IADWP Başkanı Kitzia Morales, IADWP Bodrum Temsilcisi Fatih Öztarakçı, GEWC Kurucusu Vijay Bokaria, Muğla Rehberler Odası Başkanı Özgür Akgül ve SITE Turkey Başkan Yardımcısı Cantekin Temizer gerçekleştirdi.

Diğer yandan Letonya Ankara Büyükelçisi Peteriz Vaivars, Tayvan Ankara Büyükelçisi Volkan Chih-Yang Huang, KKTC Turizm Bakanlığı Yetkilisi Nazmi Pınar ülkeleri hakkında tanıtım sunumu yaptı.

Çalıştayın öğleden sonraki oturumu düğün organizatörlerinin sunumlarıyla tamamlandı.

MURTAZA KALENDER: 55 ÜLKEDEN 160’A YAKIN DÜĞÜN ORGANİZATÖRÜNÜ BİR ARAYA GETİRDİK

IADWP Eurasia Başkanı Murtaza Kalender

IADWP Eurasia Başkanı Murtaza Kalender, 17. Uluslararası Düğün Çalıştayı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İlk ayağını 2021 yılının Ekim ayında İstanbul’da gerçekleştirdikleri IADWP etkinliğinin ikinci ayağını Bodrum Belediyesi’nin ve IADWP Eurasia Bodrum Temsilcisi Fatih Öztarakçı’nın destekleriyle Bodrum’da gerçekleştirdiklerini belirten IADWP Eurasia Başkanı Murtaza Kalender; şu açıklamalarda bulundu:

“LIONEL MESSI’NİN DÜĞÜNÜNÜ DÜZENLEYEN ORGANİZATÖR DE BURADA”

“55 ülkeden 160’a yakın düğün planlamacısını bir araya getirdik. Ağırlıklı olarak Hindistan ve Latin Amerika ülkelerinden katılımcılar var. Yüksek meblağlı düğünlere imza atan Dünya’nın önde gelen düğün organizatörlerini Bodrum’a getirdik. Lionel Messi’nin düğününü düzenleyen organizatör de katıldı. Katılımcılar da bu etkinlikten oldukça memnun.”

“TÜRKİYE, DÜNYA ÇAPINDAKİ PAZARIN YÜZDE 5’İNİ HEDEFLEMELİ”

Hindistan’ın özellikle destinasyon düğünleri açısından önemli ve çok büyük bir pazar olduğuna dikkat çeken Murtaza Kalender; “destinasyon düğünlerinin dünya çapında yıllık cirosu yaklaşık 350 milyar dolar… Türkiye bu pastanın sadece yüzde 5’ini hedeflese 15 milyar dolar yapıyor ki bu da önemli bir turizm geliri demek. Bu hedef için de Hindistan önde gelen önemli pazarlardan biri” dedi.

II. GÜN NETWORKING ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

18 Mayıs’ta ise Bodrum Yalıkakavak Golden Age Oteli’nde B2B Networking etkinliği gerçekleştirildi.

17. Uluslararası Düğün Çalıştayı, 18 Mayıs gecesi Sianji Hotel’de düzenlenecek Gala Yemeği ve 19 Mayıs’ta düzenlenecek Bodrum şehir turuyla sona erecek.