Turizm için üretenler ödüllendirildi

Almanya, otel ve gastronomi sektörü için de Türkiye’den eleman alacak
Almanya, Türkiye'den işçi alımı kolaylaştırılıyor. Almanya, otel ve gastronomi sektörü için de Türkiye’den eleman alacak

Last Updated on 6 Haziran 2022 by Yaşar Çelik

10. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi 02-04 Haziran 2022 tarihlerinde Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin ev sahipliği, Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi’nin akademik desteği ile Anatolia Turizm Akademisi tarafından düzenlendi. 2002 yılından bu yana iki yılda bir düzenlenen ve Covid’19 Pandemisi dolayısıyla 2020 yılında yapılamayan Kongrenin 10’uncusu 02-04 Haziran tarihlerinde Kastamonu’da gerçekleştirildi.

10. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi 02-04 Haziran 2022 tarihlerinde Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin ev sahipliği, Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi’nin akademik desteği ile Anatolia Turizm Akademisi tarafından düzenlendi. 2002 yılından bu yana iki yılda bir düzenlenen ve Covid’19 Pandemisi dolayısıyla 2020 yılında yapılamayan Kongrenin 10’uncusu 02-04 Haziran tarihlerinde Kastamonu’da gerçekleştirildi.

Kongrede turizm alanında hazırlanmış yüksek lisans ve doktora tezleri ile araştırmaların raporları izleyenlerle paylaşıldı. Kongre, ilk günü düzenlenen “Pandemi Sonrasında Akademik Turizm ve Mesleki Eğitimi” konulu panel başladı. Selçuk Üniversitesi’nden Prof. Dr. Saniye Gül GÜNEŞ’in yönettiği panele University of Central Florida’dan Prof. Dr. Murat HANÇER, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nden Prof. Dr. Bilgehan GÜLCAN, Kastamonu Üniversitesi’den Prof. Dr. Kutay OKTAY, Anadolu Üniversitesi’nden Prof. Dr. Meryem AKOĞLAN KOZAK konuşmacı olarak katıldı. Panelde, son iki yılda yaşanan Covid’19 Pandemisinin akademik ve mesleki turizm eğitimine yaptığı ve yapacağı etkiler tartışıldı.

10. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi’nin ikinci günü ise yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin tez sunumları yapıldı. Her kongrede olduğu gibi 10. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi’nden de nitelikli tez çalışmaları seçici kurul üyelerinin sunumları bizzat izlemeleri sonrasında yaptıkları değerlendirmeler ile belirlendi.

Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi’nin başından bu yana koordinatörlüğünü yürütülen Prof. Dr. Nazmi KOZAK, bu kongre ile turizm alanındaki tez çalışmalarının sonuçlarının paylaşılmasına ve nitelikli çalışmalar yapan öğrencilerin ödüllendirilmesinin amaçlandığını söyledi. Prof. Dr. KOZAK, Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi’nin dünyada bu alanda düzenlenen üç kongreden biri olarak pek çok yeniliğin öncüsü bir etkinlik olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Şükrü YARCAN’a Hizmet Ödülü

Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi tarafından 2008 yılından bu yana verilen Anatolia Turizm Eğitimine Hizmet Ödülü bu yıl Prof. Dr. Şükrü YARCAN’a verildi. 10. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi kapsamında 04 Haziran 2022 tarihindeki gala gecesinde yapılan törende ödül Anatolia Turizm Akademisi Koordinatörü Prof. Dr. Nazmi KOZAK tarafından verildi.

Prof. Dr. Şükrü Yarcan, Turizm eğitimine hizmet ödülü

Prof. Dr. Şükrü YARCAN 1952 yılında Manisa’da doğdu. Lise öğrenimini Kadıköy Maarif Koleji’nde tamamladı. Boğaziçi Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden lisans derecesi aldı. 1984 yılında Strathclyde Üniversitesi, Scottish Hotel School’dan lisansüstü diploma derecesi ile1992 yılında İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi’nden doktora derecesi almaya hak kazandı. Turizm alanında meslek yaşantısına 1969 yılında Türhol Turizm’in Atatürk Havaalanı bürosunda başladı. 1976 yılında profesyonel turist rehberi kokartına sahip olduktan sonra rehber ve tur temsilcisi olarak çalıştı. 1978 – 2007 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü’nde, 2007 – 2011 yılları arasında İstanbul Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü’nde göre yaptı. Türkiye turizmi, seyahat acentaları, İstanbul, rehberlik konularında tekil ve ortak yazarlı yayınları bulunmaktadır. İngilizce makaleleri Anatolia; An International Journal ile citation indexli uluslararası dergilerde yayımlandı. 2011 yılında emekli oldu. Rehberlik ile akademisyenlik mesleğini eşzamanlı sürdürmektedir. Yarcan’ın, Gürel Çetin ile ortaklaşa yazdığı Tour Operating Business kitabı 2021’de İstanbul Üniversitesi tarafından yayımlandı.

Ödüller

10. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi’nde ödüle değer bulunan tez çalışmaları ve çalışmaların sahipleri ve çalışmaların başlıkları aşağıda yer almaktadır.

YÜKSEK LİSANS TEZİ TEŞVİK ÖDÜLÜ

Tezin Başlığı: Yapay Zeka Tabanlı Ürünlerin Turizmde Kullanımı: Assassin’s Creed Origins Oyunu Antik Mısır Keşif Turu Örneği
Hazırlayan: Doğa KURÇER
Danışman: Dr. Öğr. Üyesi Makbule CİVELEK

Zehra YARDI, Doktora tezi teşvik ödülü

DOKTORA TEZİ TEŞVİK ÖDÜLÜ

Tezin Başlığı: Düşük Maliyetli Hava Yollarında Maliyet Liderliği Stratejisinin Derin Öğrenme Yöntemiyle Analizi
Yazarı: Zehra YARDI
Danışman: Doç. Dr. Emre Ozan AKSÖZ

EN İYİ ARAŞTIRMA BİLDİRİSİ ÖDÜLÜ

Çalışmanın Başlığı: Raylı Turizmin Mekanları
Yazarı: Zeynep KOÇOĞLU UYSAL – Doç. Dr. Selin YILDIZ

Gizem-Özçalok, En iyi yüksek lisans tezi ödülü

EN İYİ YÜKSEK LİSANS TEZİ ÖDÜLÜ

Tezin Başlığı: Anadolu’da Görülen Aziz/Azizeler ve Rehber Anlatımındaki Yerleri
Yazarı: Gizem ERÇOLAK
Danışman: Doç. Dr. Canan TANRISEVER

Gökhan Yılmaz-En iyi doktora tezi ödülü

EN İYİ DOKTORA TEZİ ÖDÜLÜ

Tezin Başlığı: Gastronomik Deneyim, Yiyecek İmajı ve Otantizmin Turistlerin Yerel Yiyecek Tüketim Niyetine
Etkisi: Yiyecek Korkusunun Düzenleyici Rolü
Yazarı: Dr. Gökhan YILMAZ
Danışman: Prof. Dr. Bahattin ÖZDEMİR

Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi hakkında ayrıntılı bilgi için bkz.
https://anatoliajournal.com/lisansustu