Türkiye’nin ilk villa kiralama startup’u acentaları bekliyor

Villakiralama.com Kurucusu ve Genel müdürü Erdal OKURGAN
Villakiralama.com Kurucusu ve Genel müdürü Erdal OKURGAN

Last Updated on 21 Temmuz 2022 by Yaşar Çelik

Pandemi döneminde ve sonrasında “İzole Tatil” kavramı ile popüler olan villa kiralama sektörü, Türkiye çapında verilen bayilikler ile yayılmaya devam ediyor.

Portföyünde şu an yaklaşık 1500 özel havuzlu villa ve 300 TÜRSAB Seyahat Acentası bayisi ile hizmet vermekte olan Villakiralama.com yeni bayilikler vermeye devam ediyor.

Villakiralama.com ve villakiralama.com.tr alan adları üzerine kurulu gelişmiş altyapıları sayesinde, B2B olarak hizmet verecek olan sistem ile artık TÜRSAB üyesi Seyahat Acentaları da villa kiralama sektörüne adım atabilecekler.

Villa kiralama
Villa kiralama

Villakiralama.com yeni bayilikler vermeye devam ediyor

12 yıldan bu yana yerli ve yabancı turistlerin Türkiye’nin en gözde tatil beldelerinde kendilerine özel havuzlu villalarda tatil yapması için aracı olan Villa Kiralama Bilgi Teknolojileri Ltd. Şti. (Villakiralama.com) başlattığı yeni bir startup ile Türkiye çapında TÜRSAB acentalarına bayilikler vermeye başladı. Sektörün ana ismi olan Villakiralama.com ve villakiralama.com.tr alan adları üzerine kurulu gelişmiş altyapıları sayesinde, B2B olarak hizmet verecek olan sistem ile artık TÜRSAB üyesi Seyahat Acentaları da villa kiralama sektörüne adım atabilecekler.

Villa kiralama
Villa kiralama

Ağırlıklı olarak Akdeniz ve Ege bölgesinden yaklaşık 1500 adet sisteme kayıtlı özel havuzlu villalar ile ilgili tüm hizmetler firma tarafından takip edilmektedir. Acentalara rezervasyon alabilmesi amacı ile verilen altyapı ve güncellemeler ile ilgili tüm desteği veren firma Antalya / Kalkan merkez olmak üzere, Fethiye bölge ofisi ve Sapanca mobil ekibi ile sektörün en popüler olduğu bölgelerde yerinde hizmet de veriyor.

Seyahat acentaları da artık bu pazarda yerini almalı…

Villakiralama.com Kurucusu ve Genel müdürü Erdal OKURGAN yaptığı açıklamada;

“12 yıldan bu yana müşterilerimize Kiralık Villada Tatil markası ile hizmet ettikten sonra, bünyemizde bulunan villakiralama.com ve villakiralama.com.tr markalarımızı, Türkiye’de bulunan tüm acentalarımız ile paylaşımlı bir şekilde bayilik vererek genişletmeyi hedef aldık. Yıllardır bu sektörden pay alamamış olan turizm acentalarının da, sektörden faydalanması yolunda önemli bir adım attık.“ dedi.

Villa kiralama
Villa kiralama

Acentalar B2B panelinden villa kiralayabilecek

Mevcut sistemin en büyük özelliği, havuzda bulunan villalar ile ilgili olarak seyahat acentalarının üzerinde hiçbir yük olmadan rezervasyon alabilme şanslarının olmasıdır. Sistem üzerine kayıtlı villaların bulunması, görüşülmesi, yerlerinde tespit edilmesi, fotoğraflanması, bilgilerinin alınarak sisteme işlenmesi, günlük rezervasyon takvim güncellemeleri, rezervasyon talep – opsiyon işlemleri ve karşılama işlemleri tamamen Villa Kiralama Bilgi Teknolojileri Ltd.Şti. bünyesinde kontrol edilmekte ve takip edilmektedir.

Villa kiralama
Villa kiralama

Artık seyahat acentaları da villa kiralayabilecek…

Firma Müdürü Erdal OKURGAN, Sistem ile ilgili olarak açıklamalarına şöyle devam etti;

“Villa kiralama sektöründe 2014 yılından bu yana yer aldığımız ulusal ve uluslar arası fuarlarda, acentalarımızdan aldığımız talepler doğrultusunda hazırlanan altyapımız ve sistemimiz, tamamen B2B (Business to Busines) mantığı ile hazırlanmış bir sistemdir. Yani bu sistem üzerinden ev sahiplerimiz kendi villalarını havuza ekleyebilmekte ve sadece mevcut bayilerimiz rezervasyon alabilmektedir.

Acentalar sistem üzerinden komisyon dahil fiyat ve rezervasyon alabiliyor

Bu sistem üzerinde bayilik alan seyahat acentalarımız, kendilerine özel alan adları, kendi logoları, kendi iletişim bilgileri, resimler üzerinde logolu filigranları ile tamamen kendilerine özel olan bu sayfalar üzerinden komisyon dahil fiyatlar ile rezervasyonlar alabilecektir.

Seyahat acentalarımız için hazırladığımız arayüzler, şu an mevcut villa kiralama sektörü ile aynı özelliklere sahip olup, gelişmiş bir arama motoru ve filtreleme özelliklerine sahiptir. Yapılan filtrelemeler ile müşteriler kendilerine en uygun villayı bularak rezervasyon için talep gönderebilmektedir. Müşteriler ilanlar üzerinden ev sahiplerine sorular sorabilir ya da mail, telefon ya da canlı destek üzerinden bayi temsilcileri ile görüşerek daha detaylı bilgi alabilmektedir. Ayrıca yakın bir zamanda yapılacak güncellemeler sayesinde www.firmaismi.com şeklinde kendi domainleri ile rezervasyon alabilecekleri, birden fazla tema desteği ve dil desteği olan satış sayfalar ile de hizmet vermeye başlayacağız. Sistem her geçen gün gelişmeye devam etmektedir.

Villa kiralama
Villa kiralama

Altyapımız dünya büyükleri ile yarışır hale geldi…

Türkiye’de 12 yıl öncesine kadar sadece 3 firma olarak başladığımız sektörümüz, yaptığımız tanıtımlar ve geliştirmeler neticesinde artık dünyanın en büyük firmaları ile rekabet edecek pozisyona gelmiştir. Bu süreç içinde otel, motel, tatil köyü ve pansiyon turizminden farklı bir turizm konsepti olması ve mevcut sistemlerin bu turizm şekli ile bağdaşmaması sebebi ile gerekli olan altyapılarımızın şu an dünyada benzerleri bulunmamaktadır. Altyapı konusunda tüm dünyada öncü pozisyonda bulunmaktayız. “

2 bölge ofisimiz ve mobil ekiplerimiz ile hizmet veriyoruz…

Seyahat acentalarının işlerini bu derece kolaylaştıran bir sistemin arkasında firmaya ait Kaş ve Fethiye bölgelerinde iki bölge ofisi, Sapanca bölgesinde iki kişiden oluşan bir mobil ekip ve toplamda yaklaşık 20 kişiden oluşan tecrübeli bir ekip bulunmaktadır. Bu ekip site ile ilgili villanın bulunmasından müşterinin girişine kadar ki süreçte tüm güncellemeleri, rezervasyon takiplerini, müşteriye destek hizmetlerini sunmaktadır. Ana web sitesi üzerinden yapılabilen kolay bir başvuru ile tüm TÜRSAB üyesi Seyahat Acentaları bu hizmetten ücretsiz olarak faydalanabileceklerdir.

Portföyünde şu an yaklaşık 1500 özel havuzlu villa bulunuyor

Portföyünde şu an yaklaşık 1500 özel havuzlu villa ve 300 TURSAB Seyahat Acentası bayisi ile hizmet vermekte olan Villakiralama.com halen yeni bayilikler vermeye devam etmektedir.

Villa kiralama
Villa kiralama