WTouristic pandemi sonrası operasyonlarına hız verdi

WTouristic Kurucu Ortağı İzzet Sayarvego

Last Updated on 26 Ağustos 2022 by Turizm Günlüğü

1996 yılından beri sektör deneyimine sahip WTouristic Kurucu Ortağı İzzet Savaryego, pandemi öncesinde kurduğu WTouristic’in operasyonları, sunduğu hizmetler ve faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Röportaj: Yaşar Çelik / Yayına Hazırlayan: Cem Bişkin


WTouristic Kurucu Ortağı İzzet Savaryego, uzun yıllar Prontotour başta olmak üzere Leasure ve MICE alanında önemli markalarda görev almış bir isim…

İzzet Savaryego, 2018 yılında İstanbul’da WTouristic firmasını Makedon ortakları Akkan Mahmut ve Erkan Mahmut ile beraber kurdu. Pandemi sürecini her turizm firması gibi beklemede geçiren WTouristic, operasyonlarına ve faaliyetlerine yeniden hız verdi.

WTouristic Kurucu Ortağı İzzet Savaryego, sundukları hizmetler, hizmet sundukları destinasyonlar ve markasının faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

WTOURISTIC’İN HİZMET VERDİĞİ DESTİNASYONLAR

Operasyonlarının önemli bir kısmı MICE alanında yoğunlaşan WTouristic, Balkanların tamamı başta olmak üzere, Orta Avrupa (Prag, Viyana, Budapeşte) Slovenya, Romanya, Hollanda ve Polonya’da kurumsal firmalara ve MICE acentalarına hizmetler sunuyor.

WTouristic’in merkezi Üsküp (Makedonya) ofisi başta olmak üzere;

  • Budva (Karadağ),
  • Dubrovnik (Hırvatistan),
  • Prag (Çekya),
  • İstanbul (Türkiye) şehirlerinde ofisleri mevcuttur.

WTouristic, son olarak Ağustos ayının ilk haftası Amsterdam (Hollanda) ve Varşova (Polonya) ofislerinde de hizmet vermeye başladı.

WTOURISTIC’İN ÇALIŞTIĞI FİRMALAR

WTouristic’in hizmet sunduğu markalar arasında: Serenas Group, Jolly MICE & Jolly Tour, Nova Events, Jules Verne, SKYhub, Net MICE, Galaxy Event, Perfect Event, Pronto MICE & Pronto Tour, Ultra MICE ve sektörün diğer öncü firmaları yer alıyor.

WTouristic, kurumsal firmaların eğitim ve bayi toplantılarına, motivasyon teşvik gezilerine ve MICE acentalarının operasyonlarına yönelik uçak bileti hariç otel konaklaması, transfer, günlük turlar, teknik ekipman desteği gibi diğer tüm hizmetleri sunuyor.

W Touristic CEO’su Akkan Mahmut ve W Touristic Kurucu Ortağı İzzet Savaryego

İZZET SAVARYEGO’DAN PANDEMİ SONRASI DÖNEME İLİŞKİN ÖNGÖRÜLER

Pandemi sonrasında ilk olarak 2021 yılının Kasım ayında sigortacılık sektörünün önde gelen firmalarından biri için 200 kişilik Prag gezisini organize ettiklerini belirten Savaryego; 2022 yılının Aralık ayı sonuna kadar oldukça yoğun olduklarını, confirme edilmiş 14 projelerinin olduğunu açıkladı.

“2023 YILI TURİZM İÇİN BELİRSİZLİK YILI OLACAK”

Kasım ayı sonrası için şu an bir belirsizliğin yaşandığına dikkat çeken İzzet Savaryego; “kurların seyri ve 2023 yılının Türkiye’de seçim yılı olması nedeniyle bir belirsizlik söz konusu… Seçimin 2 ay öncesinde ve 2 ay sonrasında kurumsal firmalar beklemeye geçecek. Aslında 2023 yılı Türkiye turizmi için bir belirsizlik yılı olacak” açıklamasında bulundu.

PANDEMİ VE UKRAYNA SAVAŞI SONRASI ÖNE ÇIKAN DESTİNASYONLAR

Pandemi ve sonrasında ortaya çıkan ekonomik kriz nedeniyle insanların uygun fiyatlı, vizesiz, yeni ve cazip destinasyonların arayışına girdiklerini aktaran İzzet Savaryego; “Balkanlar’a talebin hızla artacağını düşünüyorum” dedi.

Savaryego; ayrıca yeni destinasyonlar üreteceklerini ve buraları çalıştıkları acentaların bilgisine sunacaklarının da bilgisini verdi.

YÜKSELEN DESTİNASYONLAR: BUDVA – KOTOR

WTouristic Kurucu Ortağı İzzet Sayarvego, özellikle Rusya – Ukrayna çatışması nedeniyle Ukrayna’nın kapanmasıyla Karadağ Budva’nın tercih edilmeye başladığını ve her geçen gün kurumsal firmaların etkinlik ve gezi tercihleri için popüler hale geldiğini açıkladı.

OKUMA ÖNERİSİ: WTouristic MICE’ın yükselen destinasyonu Budva’yı tanıttı

“KUZEY KIBRIS TALEBİNDE PATLAMA VAR”

WTouristic Kurucu Ortağı İzzet Sayarvego diğer yandan şunları kaydetti:

“Bayi toplantıları için daha çok Ukrayna’nın Odessa, Donetsk, Lviv, Kiev ve Rusya’nın Moskova kentleri tercih ediliyordu. Şirket gezileri çoğunlukla vizesiz destinasyonlara kayıyor. Böyle olunca Belgrad, Budva, Bişkek, Bakü yükselişe geçecek. Romanya’nın başkenti Bükreş’e yönelik de ciddi bir talep var. Bükreş için vize istenmesine karşın yakın olması, yemeklerinin, gece hayatının bize yakın olması, gezilecek çok fazla olması ve Avrupa’ya göre bir nebze uygun olması nedeniyle tercih ediliyor. Bu destinasyonların yanı sıra Kuzey Kıbrıs talebinde patlama var. Ekim ayına kadar full dolu durumda…”

MICE ACENTALARI W TOURISTIC’İ NEDEN TERCİH ETMELİ?

Son olarak, “Uzun yıllardır sektör deneyimine sahip oldukları için MICE acentalarının, kurumsal firmaların ve müşterilerinin taleplerini ne istediklerini; ne ihtiyaçları olduğunu çok iyi bildikleri için kolayca, istekleri doğrultusunda teklifler sunduklarını” belirten İzzet Sayarvego; “bu nedenle MICE acentalarının rahatlıkla WTouristic’i tercih edebileceklerini” ifade etti.