Ruslar için yeni geçiş merkezi olmaya hazırlanıyor

Taşkent Havalimanı / Özbekistan

Last Updated on 13 Eylül 2022 by Turizm Günlüğü

Özbekistan, Ruslar için yeni geçiş merkezi olmaya hazırlanıyor

Batılı ülkelerin uçuş yasağı uyguladığı Rusya için adeta çıkış kapısı olan Türkiye’ye Özbekistan rakip olmaya hazırlanıyor.

Rus ve Özbek havayolları Yekaterinburg, Chelyabinsk ve Tümen’den Buhara, Navoi, Semerkant, Taşkent ve Namangan’a direkt uçuşlar gerçekleştiriyor.

Bu kentlerden özellikle gelişmiş Uzak Doğu ve Asya ülkelerinin yanı sıra diğer destinasyonlara da uçmak mümkün.

Haberrus’un aktardığı habere göre Özbekistan’ın Yekaterinburg Başkonsolosu Abdusalom Khatamov, ülkesinin Rusların uçmaya alıştığı Türkiye yerine Ruslar için yeni bir geçiş merkezi olabileceğini söyledi.

Khatamov, tarafların mevcut uçuşları artırmak için çalışma yaptığını ayrıca Nizhnevartovsk ile Ferghana arasında doğrudan uçuşların açılması konusunu incelediklerini söyledi.

Özbekistan Devlet İstatistik Komitesi, Ocak – Ağustos aylarında Özbekistan’a turist akışının yıllık bazda 1.9 kat arttığını kaydetti.

Yılın başından bu yana, Kazakistan’dan 922 bin 700, Kırgızistan’dan 821 bin 900, Tacikistan’dan 814 bin 500 ve Rusya’dan 316.9 bin olmak üzere üç milyondan fazla turist ülkeyi ziyaret etti.

Ayrıca Özbekistan Yatırım ve Dış Ticaret Bakanı Jamshid Khodjaev, Şanghay İşbirliği Örgütü (SCO) ülkelerini Taşkent’te turizmin gelişimi konusunda uluslararası bir forum düzenlemeye davet etti.

Geçtiğimiz aylarda Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) ülkeleri turizm bakanları toplantısı Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te düzenlenmişti.