Ahmet Savaşan Kuzey Kıbrıs’ın sağlık turizmindeki potansiyelini anlattı

Ahmet Savaşan Kuzey Kıbrıs
KKTC Milletvekili, Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Dr. Ahmet Savaşan

Last Updated on 28 Ekim 2022 by Turizm Günlüğü

Antalya Turizm Fuarı’na katılan KKTC Milletvekili, Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Dr. Ahmet Savaşan yaptığı konuşmada bilimsel veriler ve dünyadaki gezginlerin eğilimleri değerlendirildiğinde; pandemi sonrası medikal turizm pastasının büyüyeceği ve sağlığı korumak ve geliştirmek (SPA ve Welness) gibi sağlıklı tatillere talebin artacağının göründüğünü vurguladı. Ahmet Savaşan Kuzey Kıbrıs’ın  

Antalya Turizm Fuarı 2022 kapsamında gerçekleştirilen panelde konuşan Dr. Ahmet Savaşan, İngiltere – Imperial College verilerine bakıldığında pandemi öncesi ve sonrası hastanelere başvuru yüzdesinin oldukça düştüğünün görüldüğünü, bunun da pandemi süresince hastaların kronik hastalıkları konusunda ihtiyaç duydukları tedavileri ertelediklerini veya ihtiyaç duydukları tedavilere ulaşamadıklarını gösterdiğine dikkat çekti.

Bilimsel veriler ve dünyadaki gezginlerin eğilimleri değerlendirildiğinde; pandemi sonrası sağlık turizmi pastasının büyüyeceği ve sağlığı korumak ve geliştirmek (SPA ve Welness) gibi sağlıklı tatillere talebin artacağını belirten Ahmet Savaşan, Kuzey Kıbrıs’ın bu alanda önemli bir alternatif olduğuna vurgu yaptı.

SAĞLIKLI VE GÜVENLİ BİR TURİZM DESTİNASYONU: KUZEY KIBRIS

Dünyayı derinden sarsan COVID-19 pandemisinin insan hayatını olduğu kadar, genelde turizmi, özelde ise sağlık turizmini de olumsuz yönde etkilediğini, ekonomik alanlarda büyük kayıpların yaşanmasına sebep olduğunu belirten Ahmet Savaşan; “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Covid-19’dan ötürü hayatını kaybedenlerin oranının%0,04, yüz bindeki pozitif vaka oranının ise %3.6 seviyesinde olması, ülkemiz Kuzey Kıbrıs’ın sağlıklı ve güvenli bir turizm destinasyonu olduğunu kanıtlar niteliktedir” dedi.

KUZEY KIBRIS’I SAĞLIK TURİZMİNDE ÖNE ÇIKARAN UNSURLAR

“Bu başarıyı; ülkemizde verilen nitelikli eğitim sayesinde 100’den fazla ülkeden nüfusumuzun üçte biri kadar öğrenci tarafından tercih edilmeyi başaran 21 üniversitemizde görev yapan bilim insanlarının çalışmalarına ve zamanında alınan siyasi kararlarlar ile insanımızın kurallara uymasına borçluyuz” diyen Savaşan; “Kuzey Kıbrıs, Covid-19 ile mücadeledeki başarısı, coğrafi konumu, tarihi, turistik ve insani özellikleri yanı sıra, akıllı binalardan oluşan yüksek konforlu hastaneleri ile tüp bebek merkezlerindeki son teknoloji cihazları, güncel bilgi kullanan uzman hekimleri, uluslararası akreditasyonları yanı sıra otellerinde sunulan medikal masaj, SPA uygulamaları ve yaşlı-engelli turizminde sahip olduğu potansiyeli ile birleştirdiği fiyat avantajları sayesinde sağlık turizminde tercih edilmek için gereken özelliklere sahip bir ülke konumundadır” açıklamasında bulundu.

KUZEY KIBRIS’IN SAĞLIK TURİZMİ OLANAKLARI VE SUNDUĞU AVANTAJLAR

KKTC Milletvekili, Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Dr. Ahmet Savaşan konuşmasının sonunda Kuzey Kıbrıs’ın sağlık turizmi olanakları ve IVF tedavilerinde sunduğu avantajlar hakkında şu bilgileri verdi:

“Ülkemizi tercih eden sağlık turistlerine, ileri teknolojiye sahip tıbbi cihazların kullanıldığı hastaneler ve kliniklerimizde, uzman hekim ve nitelikli sağlık personelimiz ile avantajlı fiyatlarla, bekleme süresi olmadan uluslararası standartta konforlu bir tedavi garantisi sunduğumuzun altını çizmek istiyorum.

Ayrıca cana yakın sağlık çalışanlarımızın da hastalara kapsamlı dil desteği vererek sağlık turistlerini tedavinin her aşamasında evlerinde hissettirmek için çalıştıklarını da vurgulamak istiyorum.”

KUZEY KIBRIS’TA YÜKSEK STANDARTTA SUNDUĞUMUZ SAĞLIK HİZMETLERİ

  • Yaşlılar ve engelliler için üst seviye bakım ve rehabilitasyon
  • Saç ekimi, botoks, dolgu, estetik konularında güzellik uygulamaları
  • Ağız, diş ve çene hastalıkları cerrahisi, oral implantaloji, protez
  • Anjiografi, el bileğinden stent yerleştirme, ritim bozukluğu tedavisi (ablasyon)
  • By-Pass ameliyatları, kapalı kalp ameliyatları-minimal invaziv kalp cerrahisi
  • Nükleer tıp teşhis ve tedavileri ile radyoterapi ve (Varian RapidArc) kemoterapi uygulamaları
  • Relex smile lazer tedavisi, katarakt ve retina tedavileri, göz estetiği
  • Kornea hastalıkları
  • Ortopedi ve travmatoloji ameliyat ve tedavileri
  • Genel Cerrahi uygulamaları